ציסטה ועקירה כירוגית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/09/2016 | 20:08 | מאת: בת

בת 31. עשיתי צילום פנורמי ובצילום הרופא ראה שעליי לעבור עקירה כירורגית לשן בינה כלואה שיש בה חור והיא שוכבת ושמתחתיה יש כתם שחור שנראה כמו ציסטה.מעבר לזה שאני בלחץ היסטרי מהעקירה האם הציסטה יכולה לרמז על משהו מסוכן ואיך מטפלים בזה? והאם הסיכון לפגיעה בעצב הוא גבוה ? תודה

26/09/2016 | 13:10 | מאת: ד"ר הילה קליין

בת שלום בכל עקירת שן בינה תחתונה ישנו סיכון כלשהו לפגיעה עצבית בתחושה בשפה התחתונה. על מנת למזער את הסיכונים מומלץ לעבור את העקירה אצל כירורג/ית פה ולסת מומחה/ית . כמו כן במידה וישנו תהליך נוסף כמו ציסטה הקרוב לעצב , מומלץ לבצע CT טרם העקירה על מנת להעריך את קרבת ההליך הציסטי לעצב. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות