חור בשן בינה כלואה - עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/01/2017 | 01:04 | מאת: מתן

שלום ד"ר קליין. בעקבות כאבים עזים הולכים וחוזרים בזמן האחרון, נאמר ע"י רופא השיניים שלי שיש לי חור בשן בינה כלואה, המצויה במצב מאוזן ("שוכבת"). הוא הוסיף כי החור גדל מהפעם הקודמת ושהוא שועט לכיוון העצב. לפיכך, אין מנוס מעקירה כירורגית. יש לי 2 שאלות ברשותך: א. האם על-פי התיאור הנ"ל, אכן אין מנוס מעקירה? אם כן, מדוע? מה הוא ה-"worst case scenario"? ב. האם יש דרך אחרת כלשהי, "רעיון מחוץ לקופסה", שיוכל להחליף את הצורך בעקירה במצב המורכב הזה? אני מאוד חושש מהתהליך ומכאן נובעות השאלות. אשמח לעזרתך ותודה רבה מראש, מתן.

29/01/2017 | 05:58 | מאת: ד"ר הילה קליין

מתן שלום בא נעשה סדר. "החור" בשן = עששת = ריקבון הפוגע בחומר השן בלבד. " החור" לא מגיע לעצב וחבל שמשהו התבטא בצורה אומללה שכזו. שן בינה כלואה כאשר איננה שלמה ( יש בה פתולוגיה כמו חור /עששת ) ואין אפשרות לטפל בשל מנח השן שוכבת . יש צורך בעקירה. מומלץ לבצע את העקירהה רק עי כירורג/ית פה ולסת מומחים. על מנת להמנע מסיבוכים. אם הנך חושש אף מקובל לבצע את העקירה תחת טשטוש / סדציה תוך ורידית. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות