כאבים באמת יד ימים כשמרים משהו כבד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/07/2020 | 12:05 | מאת: יוסי

שלום, מזה כחודש מרגיש כאב באמת יד ימין קרוב למרפק בחלק החיצוני של האמה. אני עובד מול מחשב לפני מספר שנים היה לי מרפק טניס שטופל בקורטיזון מה אפשר לעשות? אציין שחששתי שקשור במאמץ ספורטיבי אך כשמרים משקולות ועושה ספורט - לא כואב. מה אפשר לעשות בימי הקורונה כשממש לא רוצה ללכת למרפאות וכד'.

יוסי שלום, בסבירות גבוהה נראה כי יש חזרה של מרפק טניס, למרות שהכאב אינו מופיע במאמצים, אך על מנת לאושש או להפריך את האבחנה יש להיבדק.אם אתה חושש מללכת לרופא, ממליץ לנסות תרגילי פזיותרפיה אותם תוכל למצוא גם ביוטיוב/גוגל (תחפש TENNIS ELBOW EXERCISES לדוגמא) ותוכל לתרגל בבית. בברכה, ד"ר יהודה

10/07/2020 | 11:20 | מאת: יוסי

יש 3 בדיקות שמוצעות ב YOUTUBE ושלושתן לא היו מאד חיוביות. הכאב היא יותר באמה וכמעט ולא מגיע למרפק, מה עוד אפשר לבדוק? לבקש מרשם לאנטיביטיקה כלשהי? תודה.

כאב באמה עצמה ולא במרפק יכול לנבוע ממספר מקורות, ולעיתים גם בחפיפה עם מרפק טניס. לצורך אבחנה, יש להיבדק את אורטופד או מומחה לכירורגיה של היד. אם אתה חושש מהגעה למוסד רפואי, אפשר לנסות טיפול בנוגדי דלקת (לא אנטיביוטיקה כפי שרשמת) לשבוע-שבועיים. ישנם מספר תכשירים כגון ארקוקסיה, אטופן, ברקסין ועוד, אך הן כולן תרופות מרשם

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד