כאב בשורש כף היד ממכון כושר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

06/04/2020 | 11:26 | מאת: איתי

שלום עשיתי צילום MRI לשורש כף היד, הכאב נגרם כתוצאה מתנועה לא נכונה בחדר כושר במשך 3 חודשים, מצורף פענוח של MRI: ממצאים: הרדיוס והאולנה הדיסטלים נראים תקינים. TFCC -קרע גדול בחלק המרכזי )סריה 401 ,תמונה 6.) נוזל יתר ב-DRUJ. נוזל יתר ברצס פרה-סטאוליד של האולנה. מפרק רדיו-קרפאלי תקין. רצועה סקפו-לונט ולונט-טיקווטרום שמורה. ממצא ציסטי קטן בין הקפיטט והאמטה בחלק הדיסטלי בגודל כ- 3 מ"מ עםהתבלטות לאספקט הוולרי, נראה כמו גנגליון קטן. ללא נוזל יתר במפרקים הקרפאלים. CMC ,עצמות MCA אשר נכללו לשדה הסריקה תקינים. הגידים הפלקסורים והאקסטנסורים נראים תקינים, ללא עיבוי, ללא נוזל יתר במעטפת או קרעים. הושם דגש ל- ACU ,הגיד נראה תקין. עצב מדיאנוס בתעלה קרפאלית, עצב אולנריס בתעלה על שם גויון נראים ללא עיבוי או שינוי סיגנל. סיכום: קרע בחלק המרכזי של TFCC ,נוזל יתר ב- DRUJ. ציסטה גנגליונית קטנה באספקט הוולרי בין הקפיטט ואמטה. נוזל בכמות קצת מוגברת ברצס פרה סטלואיד. שאלות: איזה נזק נגרם לי? ואיך אפשר לטפל בו? תודה מראש

איתי שלום, הטיפול נגזר מבדיקת החולה ומהתסמינים. אין הכרח כי ממצאי ה-MRI מעידים על הכאב של החולה ולכן זה להבין תחילה האם יש קשר בן הדברים. במידה ואכן יש התאמה בין מה שהחולה מדווח לממצאים ב-MRI - יש לבצע צילום רנטגן ולאחריו ארטרוסקופיה שלה שתי מטרות: הערכה של הממצאים (ה-MRI אינו מדוייק ב-100% ולפעמים מה שרואים עם המצלמה בתוך המפרק שונה מהפענוח של ה-MRI) וטיפול בהתאם. אם הממצאים בארטרוסקופיה דומים לפענוח - לרוב א"א לתפור קרע מרכזי ויש להטרותו וכן להטרות את הדלקת (סינוביטיס) שבמפרק. ממליץ לגשת למומחה לכירורגיה של היד לבדיקה מסודרת ואז להחליט על המשך טיפול. בברכה, ד"ר יהודה

06/04/2020 | 16:25 | מאת: איתי

תודה על התשובה דוקטור, עשיתי כבר רנטגן ואולטרסאונד ואמרו שהכל תקין, עשיתי גם טיפולי פיזיותרפיה שלא עוזרים ואני עכשיו מתחיל טיפול בריפוי בעיסוק, אם זה גם לא יעזור מה עוד אפשר לעשות?

כפי שכתבתי, אם אין הטבה עם טיפול לא ניתוחי יש לבצע ארטרוסקופיה - ניתוח בו מכניסים מצלמה לתוך המפרק ומתקנים מה שאפשר

04/01/2022 | 19:10 | מאת: זהרה

עדין מרגישה בכאבים חזקים כמו חשמל הפיזוטרפיה לא עוזרת לי השאלה שלי אני לא יכולה לקופפ את יד ימין מה זה אומר

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד