פגיעה בשורש כף יד שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/12/2018 | 12:47 | מאת: יונתן גודו

היי, נפלתי לפני כחודשים בזמן רכיבה על אופניים על שני כפות הידים במהירות תוך איבוד שליטה, ולאחר הפגיעה חשתי כאבים חזקים בשורש כיף היד שמאל. למחרת לאחר שהיה קושי בשינה ובהרדמות הפגיעה והכאבים הופיעו בשתי הידים ופניתי לרופא משפחה ללא יכולת תזוזה וכאבים חזקים בשתי שורשי כפות הידיים, רופא המשפחה הפנה אותי לצילום רנטגן ואורטופד עם חשד לשבר בשורש כף יד שמאל, לאחר צילום הרנטגן התברר שאין שבר כלל בשתי כפות הידיים והמליץ על משככי כאבים ותחבושת אלסטית. לאחר כחודש וחצי לאחר הפגיעה הופניתי לאורטופד שנית, עקב אי שיפור בכאבים בשורש כף יד שמאל בלבד והומלץ על פיזיותרפיה. כיום, לאחר חודשיים מיום הפגיעה וכשטיפולי הפיזיותרפיה הסתיימו עדיין ישנו כאבים הגבלה קלה בסיבוב שורש היד שמאל הכולל קליקים כואבים וקושי בהרמת משקל שלאחריו מופיעים כאבים עזים. אשמח להתייחסות ומתן תשובה בנושא.

יונתן שלום, פגיעות בשורש כף היד לאחר חבלה יכולות להיות משני סוגים: 1. פגיעה גרמית, כלומר שברים ואז הבירור לרוב מתחיל בצילום. לעיתים ישנם שברים "נסתרים" שצילום ראשוני אינו מגלה, אך אם התסמינים צצשיכים, יש לבצע לפחות צילום נוסף כשבועיים לאחר החבלה או בדיקת דימות מתקדמת יותר כגון CT. 2. פגיעה ברקמה הרכה - כלומר פגיעה ברצועות/שרירים/גידים שסביב המפרק. במקרים אלו צילום ו-CT פחות יעילים בהשוואה לאולטראסאונד או MRI. המלצתי לך לגשת לבדיקה נוספת אצל מומחה לכירורגיה של היד על מנת שיוכל לקבוע מהי בדיקת הדימות הטובה יותר על מנת לאבחן את מקור הכאב. רפואה שלמה

09/01/2019 | 22:48 | מאת: יונתן

תודה על תשובתך, בנוסף לדברי ביצעתי אולטרסאונד רקמות רכות לשורש יש שמאל שיצא תקין לגמרי אז לדבריך לכאורה המקור לכאב הוא בעצם( שבר)? מציין שעברו 3 חודשים מיום התאונה ועדיין היד לא חזרה לתפקוד מלא.

קשה לי לענות ללא בדיקה של היד. MRI הינו בדיקה יותר רגישה מאולטראסאונד לאבחון נזק לרקמות הרכות. אבל יש לכוון את הבדיקה לחשד קליני. ללא בדיקה פיזיקלית של היד ע"י מומחה יהיה קשה לקבל החלטה והתקדם בטיפול

26/02/2019 | 13:24 | מאת: יונתן

לאחר בדיקת mri כפי שציינת: להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של שורש כף יד משמאל : הבדיקה בוצעה במישורים שונים במשקולי T1, T2, STIR, שיחזורי DIXON, ללא ועם דיכוי שומן, 3D FFE, לא בוצעה הזרקת גדוליניום. אין בדיקות להשוואה. סיבת ההפניה: כאבים והגבלה בתנועה. לאחר נפילה באוקטובר 2018. עדיין כאבים. רגישות מעל TFCC. ממצאים: בצקת מח עצם קלה בזיז סטלואיד של האולנה מלווה בהסננה של רקמות רכות הסמוכות. רדיוס דיסטלי נראה תקין. נוזל בכמות קטנה ב- DRUJ, במפרק רדיו קרפלי. קרע קטן בחלק המרכזי של TFCC. בנוסף יש אי סדירות של TFCC באספקט האולנרי, לא ניתן לשלול פגיעה לפחות חלקית. רצועה SLL נראית לא סדירה באספקט הגבי, לא ניתן לשלול פגיעה לפחות חלקית של הרצועה. אספקט הוולרי של הרצועה נראה תקין. רצועה LTL תקינה. גידים פלקסורים ואקסטנסורים נראים שמורים, ללא עיבוי, ללא נוזל יתר במעטפת. עצב מדיאנוס בתעלה הקרפלית, עצב אולנריס בתעלה על שם Guyon נראים ללא עיבוי, ללא שינוי סיגנל. לסיכום: שארית של הקונטוזיה בזיז סטלואיד של האולנה. קרע בחלק המרכזי של ה- TFCC וחשד לקרע לפחות חלקי באספקט האולנרי של TFCC. אי סדירות באספקט הגבי של רצועה SLL, מחשידה לפגיעה באספקט הגבי. נוזל בכמות קטנה ב- DRUJ, במפרקים הקרפלים. אשמח להתייחסות ומתן תשובה.

יונתן שלום, אם הכאבים ממשיכים ללא שיפור, יש מקום לניתוח ארטרוסקופי על מנת לראות את מידת הנזק ולתקנו במידת האפשר. בברכה, ד"ר יהודה

16/03/2019 | 14:58 | מאת: יונתן

שוב מבקש עזרה לגבי הסבר ופישוט חוות הדעת לאחר בדיקה אצל כירורג כף יד ודעתך בנושא: (INJURY OF FINGERS (BOTH BILATERAL WRIST INJURY SLIL DERANGEMENT M/P מדווח כי נחבל בשורשי הידיים לאחר רכיבה באופניים ביצע MRI אשר הדגים משמאל פגיעה בTFC וכן באספקט דורסלי של ה SLIL. לפי הבדיקה יש KLUNK עם קליניקה דלה ביותר סימני TFC שליליים וכן ללא רגישות באזור ה SLIL להעמסה וכן לציין כי DRUJ הנו שמור. בצילומים יש הרחבה של מרווח SL מימין יותר משמאל - אך שוב הקליניקה הנה דלה וממקד תלונות לשמאל. לאור הקליניקה הדלה לעומת הממצאים ההדמתיים נמליץ על טיפול שמרני בלבד בשלב זה בדגש על אימון וחיזוק FIRING OF FCR כטיפול במצב של פגיעה SLIL ראשונית. סיכום: נפנה וריפוי בעיסוק ופיזיותרפיה בדגש על פרופריוצפציה וחיזוק של FLEXOR CARPI RADIALIAS אשמח לתשובה ומתן התייחסות שנית לגבי אופן הטיפול השמרני לשיפור הכאבים לאחר שביצעתי בעבר בניגוד לניתוח שהמלצת בנוסף, הסבר לגבי הממצאים התדמיתיים שעלו בצילומים שישנה פגיעה יותר בימין מאשר בשמאל בניגוד למה שאני מרגיש פיזית.

16/03/2019 | 15:19 | מאת: יונתן

מציין כיד שמאל דומיננטית

יונתן שלום, ישנן גישות שונות בין רופאים שונים וכולן מקובלות וטובות, ומה שנכון לעשות זה להתאים את הטיפול למטופל. יש כאלו שדוגלים בגישה שמרנית ויש כאלו בגישה יותר אגרסיבית. לטעמי, מאחר ומדובר במספר חודשים לאחר הפיגעה וניסית בעבר טיפולים בפיזיותראפיה, יש מקום לשקול ניתוח ארטרוסקופי. לעומת זאת, לרופא שפנית אליו יש יתרון עצום מאחר והוא בדק אותך ולכן יכולת ההתרשמות שלו מהסימפטומים שאתה מציג הרבה יותר טובה ונכונה עבורך מאשר ההתרשמות שלי דרך הפורום. כפי ששמת לב, אין בהכרח התאמה בין הממצאים בבדיקת הדימות לסימפטומים ולכן העובדה שאתה מרגיש כאבים חזקים יותר בשמאל אינה מפתיעה. מפה זה בעיקר החלטה שלך אם תרצה לנסות מחזור נוסף של טיפול שמרני או להתקדם לניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד