לחץ דם ודופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

15/07/2008 | 01:03 | מאת: נילוש

רקע זריז: אני סובלת מהידרונפרוזיס ופיאלונפריטיס כרוני בכליה ימין. שוקלת 100 ק"ג. במדידות בקופת חולים ובבית לחץ הדם היה תקין, אולם באיסוף שתן נמצא מיקרואלבומינוריה (149 ב-24 שעות). בשל כך נשלחתי לבצע הולטר ל"ד, בדיקת קרקעית העין ודופלר כליות. ההולטר הראה שהדופק שלי לא יורד כמעט מתחת 80, גם בשנתי. לחץ הדם הגבוה ביותר שנמדד היה 181/110 ובממוצע לחץ הדם היה סביב 150/90. הרופאה שלי התחילה במתן קרדילוק 1 ביום. אני נוטלת את הכדור כשבועיים. חזרתי לעשות חצי שעה של הליכה ביום ולאכול בצורה נבונה. בימים האחרונים שמתי לב שהדופק שלי יורד בין 45-55 פעימות בדקה בשעות הערב. כאשר הוא מגיע ל-45 אני מרגישה לא טוב. האם זה נורמלי? האם עלי להחליף תרופה?

15/07/2008 | 11:33 | מאת: יאיר

שלום בפורום תקבלי תשובה עוד מספר ימים ולדעתי את צריכה לדבר עם הרופאה שלך היום !!! הדופק שיש לך עכשיו נראה נמוך ,כמו לספורטאי ! יום טוב

23/07/2008 | 21:04 | מאת:

הקרדילוק שייך לקבוצת תרופות בשם חוסמי בטא המאיטות את הדופק. חש מקום להוריד את מינון הקרדילוק ובמקביל להוסיף תרופה ממשפחת מעכבי ACE שגם תעזור באיזון ל"ד וגם תגן על הכליות בהבט של איבוד החלבון בשתן תודה