חבלת קרסול וכאב לאורך הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/12/2017 | 21:49 | מאת: קרסול

לפני מספר שנים נפצעתי בקרסול בעת ביצוע פעילות ספורטיבית, מיד לאחר הפציעה לא הצלחתי לדרוך על כף הרגל והפסקתי להרגיש אותה, היא התנפחה והופיע כחלון על פניה. צילום רנטגן שנערך בחדר המיון העלה חשד לשבר מסוג טילו ועל כן גובסתי. חזרתי לאחר כחודש לביקורת ונאמר שאין שבר וזהו נקע, הגבס הוסר ושוחררתי לביתי להמשך טיפול על ידי רופא הקהילה. הכאבים נמשכו ולא עברו, הגבלה בתנועה והצליעה היו גם כן, נגשתי לאורתופד מטעם קופ"ח והוא החליט לשלוח אותי לביצוע פיזיותרפיה, התחלתי עם ביצוע הפיזיותרפיה והפסקתי באמצע לאחר התגברות הכאבים, מיד נגשתי פעם נוספת לאורתופד והוא הפנה לביצוע צילום CT בו נמצא "שבב גרמי חופשי קטן בין חלק המדיאלי של הטיביה ופיבולה וטלוס". מה שהעלה את החשד ל-OCD. עברתי סדרת זריקות של חומצה לתוך הסחוס ולאחר שזה לא עזר הוחלט על ביצוע ניתוח ארתרסקופיה. הניתוח בוצע ובמהלכו לטענת הרופא לא נמצאו הממצאים שנראו בצילום. לאחר הניתוח הייתה הטבה חלקית ולאחריה שוב הופיעו הכאבים ואף חלה הדרדרות. הכאב החל "לעלות" תחילה עד לברך בצורת זרמים, שריפות ועקצוצים ולאחר פרק זמן "טיפס" כבר לאורך כל הרגל. מאז מספר פעמים רב של דלקות בקרסול, ובעבר אף לא הצלחתי לדרוך על הרגל בבקרים. צליעה של הרגל ורגישות למישוש באזור בקרסול. ירידה בתחושה באזור הבהונות וכף הרגל שנחבלה. כאבים בהליכה וכן במנוחה. משככי כאבים חזקים כמעט ולא עוזרים. בלילות "התקף" עצבים לאורך הרגל, תחושות של עקצוצים, שריפות וזרמים, אין דבר שעוזר, זה נרגע בסופו של דבר לבד. - מה יכולה להיות הבעיה? - האם התחושות של העקצוצים, שריפות וזרמים מעידים על פגיעה בעצבים? -בעת נגיעה אפילו הקטנה ביותר נקודה מסוימת באזור הקרסול מתחילים זרמים לאצבעות כף הרגל וכאב חד, נדמה כי יש שם חלק שזז לעומת הרגל השנייה, מה זה יכול להיות?

שלום רב ייתכן ומדור בסיבוך של הניתוח, בו נפגע אחד העצבים התחושתיים. ממליץ לבצע בדיקת EMG לבדוק את מצב עצבי הגפה ולפנות עם הממצאים לאורטופד. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול