בעיית חוסר שובע

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/09/2012 | 13:28 | מאת: ליטל

צהריים טובים לכם, אני בחורה בת 21, סבלתי מעודף משקל קל בשנים האחרונות ולכן נרשמתי לקבוצת הרזייה. אני נמצאת בקבוצה כבר כמשך 10 חודשים, אוכלת מסודר מאוד, יורדת במשקל בצורה מתונה, שותה הרבה ועושה ספורט. בתחילת התהליך, לאחר כחודשיים, הרגשתי שובע מאוד מהר והנחתי שזה כתוצאה מהצטמקות הקיבה. המשכתי כרגיל בתפריט, ולעיתים הייתי מתחילה את הארוחה בהרבה ירקות, ולמרות שכבר הרגשתי שובע, הייתי אוכלת גם מנת חלבון בשר ופחמימה כדי לא ל"פספס" דברים שאני אמורה לאכול כחלק מהתפריט ואני חוששת שגרמתי לכך שהרחבתי את הקיבה. כתוצאה מכך, בשלושת החודשים האחרונים(אולי גם יותר) אני לא מרגישה תחושת שובע, יש לציין שאני ממשיכה עם התפריט כרגיל(1200 קלוריות ביום). אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה אוכל לעשות כדי לפתור או לשפר את הבעיה.. תודה ושנה טובה !

ליטל שלום, אני חוששת שגרמתי לכך שהרחבתי את הקיבה -- אין תופעה כזאת אני ממשיכה עם התפריט של 1200 קלוריות ביום... ואני לא מרגישה תחושת שובע -- את במאזן שלילי של קלוריות, ולא צפויה להרגיש שובע תראי, זה פשוט: מי שלא נושם נשימות מלאות - תמיד ירגיש מחנק מי שלא שותה מספיק - תמיד ירגיש צמא מי שאינו אוכל ארוחות שהגוף דורש - תמיד ירגיש רעב... למה זה מפתיע אותך? אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה אוכל לעשות כדי לפתור או לשפר את הבעיה... -- יש אנשים שמצליחים "לרמות" את הגוף בעזרת סיבים תזונתיים - אם נוטלים אותם לפני הארוחות ומקפידים על המון מים (2 כוסות מים לכפית benefiber, לדוגמה) - הסיבים "תופחים" בקיבה וגורמים לתחושת "מלאות" מדומה שגוף מפרש בתור שובע. לסיבים אין ערך קלורי רב ולכן התחישה חולפת לה תוך 1-2 שעות - אם את מקפידה לאכול אך ורק בזמני ארוחות - תוכלי להקטין את נפח הארוחה ועדיין לסיים אותה "שבעה" אם לעומת זאת את מרשה לעצמך "לנשנש" בין הארוחות הרעב שעה-שעתיים לאחר הארוחה ידחוף אותך "להשלים" את כל הקלוריות שחסכת מעצמך. לכן זה לא כזה פשוט... כשמתחילים סיבים יש להתחיל בכמות קטנה (כפית ליום), ולעלות בהדרגה כל שבוע-שבועיים עד שמגיעים ל-3 כפיות ליום תודה ושנה טובה ! -- גם לך

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול