חולה קרוהן 1986

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

24/02/2009 | 20:57 | מאת: רוני

ד"ר גל היקר שלום לך, אני בן 22,חולה קרוהן שבע שנים ,המחלה מופיעה במעי הדק,שנה ראשונה קבלתי סטרואידים ,חמש שנים רמיקייד ,עברתי להומירה מזה כשנה אחאי שהטווחים התקצרו. מאז שעברתי להומירה CRP גדל וגדל עד שהגיע לרמה 8 ,עלי לציין הרמות הנורמות הן 0-0.3 ,לפני כשלושה שבועות למרות טיפול בהומירה עברתי שני אירועים שבוע אחרי שבוע חמישה ימים חום גבוהה,הקאות,ירידה במשקל וכו, . הרופא שלי הפנה אותי ל CT בטן אנטרוגרפי +פרוטוקול מעי הדק ,תוצאות CT הם עיבוי דופן,סגמנט ארוך של דיסלי כ25 ס"מ עם חשד לפיסטולה לתוספתן ,בלוטות לימפה מרובות בבטן בגודל 11מ"מ,מעט נוזל באגן,ללא קולקציות מאורגנות וללא אוויר חופשי. פניתי לגסטרולוג ברבין ,התשובה שהומירה הפסיקה לעבוד ,יש להפסיק אותה ,להמתין במשך חודש ימים שהגוף יתנקה מחומר ולחשוב לעבור לטיפול אחר שעדיין לא הוחלט משום שיש גורם חדש באבחנה . קבלתי הומירה אחרונה לפני 10 ימים ( קבלתי הומירה פעם בשבועיים במינון 40 מ"ג ) ,כיצד אני יכול חודש ימים להישאר ללא טיפול רפואי ולהיות חשוף . יש לי כאבי בטן בצד ימין קרוב לאפנדציט . שאלתי היא1- מה עלי לעשות בזמן התלקחות כאשר אני ללא טיפול עד עוד חודש שגופי יתנקה מהומירה ?2- האם יש טיפולים תרופתיים שאני יכול לקבל בתקופת חודש המתנה לניקוי הגוף עד לקבלת טיפול חדש שעדיין לא הוחלט עליו ?4-אחרי נתוח סיטי מתברר שאכן יש פיסטולה מלולאת המעי הדק לתוספתן ,האם יש צורך בהתערבות כירורגי לטיפול בפיסטולה או סילוק תוספתן או קריטת חלק 25 ס"מ מעי הדק או אולי כירורגיה אחרת ? ד"ר גל הנחמד והנכב,אנא ממך עזור לי משום שאני ומשפחתי חסרי אונים וזקוקים לייעוץ שלך כמומחה מוערך ורופא שמגדיש זמן רב לעזור ותת מזור לחולים. לכן אני פונה אליך בכל לשון של בקשה ותחנונים ,עזור לי ,כדי שאוכל להיעזר ולהירגע ולהרגיע את ביתי ומשפחתי שהם נורא עצובים . מעוניין לשמוע אותך ותגובתך הרפואית מקצועית ונסינך העשיר . בעבר נעזרתי בך והצעותיך היו הטובות ביותר אפילו בקרב המומחים בעלי שם . כאשר העליתי את הטיעונים ללא ציון שמך ,רופאי נדהמו ,התרשמו . לכן רק בך אני הכי מאמין . אתה המזור שלי . מודה לך ,מאחל לך כל טוב ויתגשמו כל חלמותיך,אתה איש נהדר . ממתין לתשובתך .

28/02/2009 | 21:12 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר במצב מורכב ואני בטוח שהרופאים שלך עושים כמיטב יכולתם לטפל בך. אפשרות אחת הקיימת במצבך היא לחזור לסטרואידים מכיוון שמדובר במחלה דלקתית שאינה מגיבה להומירה. כמו כן לא ציינת אם קיבלת טיפולים אימונוסופרסיביים כגון פורינטול, אימוראן או מטוטרקסט שיכולים לעזור בטווח הארוך יותר ובהחלט באים בחשבון כתוספת לסטרואידים. ניתן להתעניין לגבי טיפולים מחקריים הניתנים כרגע ברבין כמו ריפקסימין (אנטיביוטיקה) וטיפולים אחרים. פיסטולה בין מעי דק לאפנדיקס אינה דורשת ניתוח כל עוד היא מתנקזת למעי הגס. במידה ונוצר זיהום (מורסה) במקום יש צורך בטיפול באנטיביוטיקה וכנראה שזה גם יוביל לניתוח שהוא המוצא האחרון במקרה שלך. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול