פיסטולה בין מעי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

סיבות אפשריות ומצבים דומים לפיסטולה בין מעי

בעיות ומחלות מעיים - תמונת המחשה
בעיות ומחלות מעיים חוקרים ישראלים פיתחו עבור חולי קרוהן כלי אבחוני, פשוט ולא חודרני, המבוסס על בדיקות מעבד...
קולונוסקופיה - תמונת המחשה
קולונוסקופיה סרטן הלבלב הוא סרטן קטלני המאובחן על פי רוב בשלב שבו אין ריפוי. מחקר חדש מעורר תקווה לפ...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפיסטולה בין מעי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פיסטולה בין מעי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום איך מאבחנים פיסטולה במעיים מרגיש שמשו נדבק לי למערכת השתן שזה לא המעי נדבק לשלפוחית השתן כןל מגע קטן באשכים ובמערכת השתן עושה לי כאבים חזקים שעשו לי mri מעיים לא ראו שום פיסטולת אני סובל מכאבי מעיים שנה בערך האם יש מצב שיש לע את זה כואב לי אשכים גם וכול מגע קטן שם עושה לי כאכים ממש חזקים וצריך כול הזמן לללבוש בוקסרים רחבים כי עם לובש משו צמוד זה לוחץ לי עם כול אשכים והבטן ועושה יותר כאבים מה הסיכוי שיש לי את זה ?תודה

כאב באשכים בד"כ מקורו אינו במעיים אלא במקרים בהם יש בקע מפשעתי גדול המכיל לולאות מעיים. פיסטולה מהמעי לשלפוחית השתן ניתן לאבחן בבדיקת CT או MRI .

שלום, אימי בת 58 חולה אונקולוגית בESS עברה ניתוח להוצאת גידול מחלל הבטן שעירב את המעי הגס והאורטר. כתוצאה מהניתוח הוצאה סטומה לצואה ואיליאל קונדואיט לשתן שנעשה ע"י הטיית האוטר עם חלק מהמעי הדק. היום, 5 חודשים לאחר הניתוח נוצרה פיסטולה במעי הדק המפרישה נוזים דרך הרקטום. הטיפול שהוצע הינו טיפול שמרני עם אחוזי הצלחה נמוכים או ניתוח להוצאת סטומה נוספת. לצערינו כל הליך כזה מעקב את הטיפול האוננקולוגי אותו צריכה לעבור והגרורות גדלות בקצב מהיר. האם יש אפשרויות טיפוליות נוספות? מה הטיפול המומלץ? תודה הדר

איני יודע למה מתייחס הקיצור ESS שמוזכר בפניה. מהכתוב אני מבין כי 5 חדשים אחרי הניתוח, התפתחה פיסטולה בין מעי דק לגדם הרקטום. פיסטולה כזו היא קרוב לוודאי בשל גרורה והסיכוי לרפא אותה בטיפול שמרני שואף לאפס. מצד שני, ניתוח נוסף במצבה הוא ניתוח מאד קשה עם סיכוי גדול לסטומה נוספת. לדאבוני אין לי הצעות טיפוליות נוספות וכדאי לבחור באפשרות שתגרום את הסבל המועט ביותר מכל החלופות .

ד"ר גל היקר שלום לך, אני בן 22,חולה קרוהן שבע שנים ,המחלה מופיעה במעי הדק,שנה ראשונה קבלתי סטרואידים ,חמש שנים רמיקייד ,עברתי להומירה מזה כשנה אחאי שהטווחים התקצרו. מאז שעברתי להומירה CRP גדל וגדל עד שהגיע לרמה 8 ,עלי לציין הרמות הנורמות הן 0-0.3 ,לפני כשלושה שבועות למרות טיפול בהומירה עברתי שני אירועים שבוע אחרי שבוע חמישה ימים חום גבוהה,הקאות,ירידה במשקל וכו, . הרופא שלי הפנה אותי ל CT בטן אנטרוגרפי +פרוטוקול מעי הדק ,תוצאות CT הם עיבוי דופן,סגמנט ארוך של דיסלי כ25 ס"מ עם חשד לפיסטולה לתוספתן ,בלוטות לימפה מרובות בבטן בגודל 11מ"מ,מעט נוזל באגן,ללא קולקציות מאורגנות וללא אוויר חופשי. פניתי לגסטרולוג ברבין ,התשובה שהומירה הפסיקה לעבוד ,יש להפסיק אותה ,להמתין במשך חודש ימים שהגוף יתנקה מחומר ולחשוב לעבור לטיפול אחר שעדיין לא הוחלט משום שיש גורם חדש באבחנה . קבלתי הומירה אחרונה לפני 10 ימים ( קבלתי הומירה פעם בשבועיים במינון 40 מ"ג ) ,כיצד אני יכול חודש ימים להישאר ללא טיפול רפואי ולהיות חשוף . יש לי כאבי בטן בצד ימין קרוב לאפנדציט . שאלתי היא1- מה עלי לעשות בזמן התלקחות כאשר אני ללא טיפול עד עוד חודש שגופי יתנקה מהומירה ?2- האם יש טיפולים תרופתיים שאני יכול לקבל בתקופת חודש המתנה לניקוי הגוף עד לקבלת טיפול חדש שעדיין לא הוחלט עליו ?4-אחרי נתוח סיטי מתברר שאכן יש פיסטולה מלולאת המעי הדק לתוספתן ,האם יש צורך בהתערבות כירורגי לטיפול בפיסטולה או סילוק תוספתן או קריטת חלק 25 ס"מ מעי הדק או אולי כירורגיה אחרת ? ד"ר גל הנחמד והנכב,אנא ממך עזור לי משום שאני ומשפחתי חסרי אונים וזקוקים לייעוץ שלך כמומחה מוערך ורופא שמגדיש זמן רב לעזור ותת מזור לחולים. לכן אני פונה אליך בכל לשון של בקשה ותחנונים ,עזור לי ,כדי שאוכל להיעזר ולהירגע ולהרגיע את ביתי ומשפחתי שהם נורא עצובים . מעוניין לשמוע אותך ותגובתך הרפואית מקצועית ונסינך העשיר . בעבר נעזרתי בך והצעותיך היו הטובות ביותר אפילו בקרב המומחים בעלי שם . כאשר העליתי את הטיעונים ללא ציון שמך ,רופאי נדהמו ,התרשמו . לכן רק בך אני הכי מאמין . אתה המזור שלי . מודה לך ,מאחל לך כל טוב ויתגשמו כל חלמותיך,אתה איש נהדר . ממתין לתשובתך .

מדובר במצב מורכב ואני בטוח שהרופאים שלך עושים כמיטב יכולתם לטפל בך. אפשרות אחת הקיימת במצבך היא לחזור לסטרואידים מכיוון שמדובר במחלה דלקתית שאינה מגיבה להומירה. כמו כן לא ציינת אם קיבלת טיפולים אימונוסופרסיביים כגון פורינטול, אימוראן או מטוטרקסט שיכולים לעזור בטווח הארוך יותר ובהחלט באים בחשבון כתוספת לסטרואידים. ניתן להתעניין לגבי טיפולים מחקריים הניתנים כרגע ברבין כמו ריפקסימין (אנטיביוטיקה) וטיפולים אחרים. פיסטולה בין מעי דק לאפנדיקס אינה דורשת ניתוח כל עוד היא מתנקזת למעי הגס. במידה ונוצר זיהום (מורסה) במקום יש צורך בטיפול באנטיביוטיקה וכנראה שזה גם יוביל לניתוח שהוא המוצא האחרון במקרה שלך. ד"ר גל

אני חולה קרוהן ועברתי ניתוח כריתה של סוף מעי דק עקב פיסטולה בין מעי לשלפוחית השתן. הניתוח עצמו היה גם מורכב בגלל שהמעי התחפר בין השלפוחית לרקטום ובגלל הקושי לשלוף אותו משם. לאורך התקופה שסבלתי מהפיסטולה לשלפוחית סבלתי מדלקת שתן קבועה ולכן כמעט ולא חשתי דחף מיני. לאחר הניתוח היתה חזרה לתקופה קצרה מבחינת הדחף המיני אבל עכשיו יותר משלושה חודשים אחרי הניתוח אני חש ירידה בחשק המיני ובחוזק הזקפה יחסית למה שהייתי רגיל אליו לפני שקיבלתי את הפיסטולה. השאלה היא האם ייתכן שניתוח מהסוג שעברתי יכול לפגוע בחשק המיני ובעוצמת הזקפה גם אם לאחר הניתוח חשתי לתקופה קצרה חשק מיני וזקפה חזקים?. רון.

there ıs no connectıon between the operatıon performed and your complaıns but - could be other connectıons psychologıcal and others

17/11/2003 | 04:38 | מאת: רון
מתוך פורום

אז מה אתה ממליץ לעשות דוקטור... זה מדאיג אותי... אף פעם לא היה לי מצב כזה

פורומים בנושא פיסטולה בין מעי
פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה
מנהלי הפורום ישיבו על שאלות הגולשים בנושאים הקשורים למחלות דרכי העיכול ו...
פורום מעי רגיש
מנהלי הפורום יענו על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לבעיות של תנועתיות מע...
פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת
ד"ר יוסף דיין ישיב על שאלות הגולשים בנושאים הנוגעים לשילוב בין רפואה קונ...