המוגלובין נמוך מתי כדאי לקבל זריקה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/10/2016 | 18:41 | מאת: תמי גוטפריד

שלום, אבי בן 87. חש חולשה ועייפות מזה זמן רב. לפני כשנתיים עבר צינטור בעקבות התקף לב.עבר גם ניתוח אאורטה ביטנית גם לפני כשנתיים בנוסף סובל מבעיות לב/ריאות/פקטור 7. רופא במר'מ וחברה קרדיולוגית שראו את תוצאות בדיקת רמת המוגלובין הנוכחית וראו את מצבו- חלש חיוור (הערך 9.7 ולא משתנה גם עכשיו כשנוטל כדורים להעלאת הברזל כחודשיים) המליצו לו לבקש לקבל זריקות ברזל. להפתעתי הרבה רופאת המשפחה מסרבת לתת זאת בטענה ש"יחסית למצבו, ההמוגלובין בסדר ולא צריך זריקות להעלאת רמת הברזל". דבר זה מקומם אותי כי אמנם העלאת הברזל אולי לא תשנה דרסטית את מצבו הכללי אבל מדוע לא לתת?? האם להתעקש על מתן זריקות? אשמח לשמוע מה דעתך. תמי

המוגלובין נמוך יכול להיגרם מסיבות רבות ולא תמיד יש חסר ברזל. בשלב ראשון יש להבין את הסיבה להמוגלובין הנמוך. במידה ויש חסר ברזל משמעותי (הבדיקה העיקרית לכך היא פריטין) מקובל לתת טיפול בברזל פבכדורים ואם לא יעיל ניתן לתת זריקות בוריד. בנוסף במצב של חסר ברזל יש לבדוק את מערכת העיכול כיוון שסביר שיש משם דימום.

מנהל פורום המטולוגיה