אנמיה מאקרוציטית בהריון- יעוץ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/07/2016 | 21:31 | מאת: עדי

שלום, שבוע 29 להריון, חולת קרוהן לא פעיל פנטזה בלבד במינון נמוך מאוד. בבדיקת דם: HB- 10.2 (לפני ההריון היה 12.5 אחרי כחצי שנה פרנטל) WBC- 7.1 RBC- 3.06 (לפני ההריון היה 4) %HCT- 30.6 (לפני ההריון היה 39%) MCH- 33.4 (לפני ההריון היה 30.8) MCV- 100.1 (לפנ ההריון היה 94) PLT - 134 (לפני ההריון היה 165) COOMBS INDIRECT- NEG COOMBS DIRECT-NEG HAPTOGLOBIN- 33 (טווח בין 30 ל 200) TRANSFERRIN- 287 TSH- 3.14 B12- 343 FOLIC ACID- 30 IRON- 99 לוקחת כבר יותר משנה פרנטל (פלוס מי ברזל לסירוגין בחודשיים האחרונים). השינויים בכדוריות הדם האדומות הדרגתיים ב7 חודשי ההריון (כמעט ליניארי). מה מקור האנמיה? האם עליי לקחת תוספים מסויימים? האם יש צורך ביעוץ המטלוגי או שההריון משבש את המדדים בטווח המוכר והסביר? חוששת מפגיעה בהתפתחות העובר. תודה

על פניו נראה כי אין חסר ברזל וויטמינים והשינויים משניים להריון. בכל מקרה כדאי להסב את תשומת לב רופא הנשים.

מנהל פורום המטולוגיה