הפסקת לקיחת XARELTO לפני בדיקה פולשנית.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/03/2016 | 14:01 | מאת: רוני

שלום רב, אבי בן 73 אושפז עקב קריש דם בריאה , בבדיקה גילו שהוא נשא של מוטציית קרישה פקטור 2 , מאז , כ - 8 חודשים , הוא מטופל ב - XARELTO 20 mg פעם ביום. ההמטולוגית שלו אמרה שהוא יצטרך לקחת את הכדור במשך שנתיים. לצערנו , הוא צריך לעבור בדיקת ביאופציה בערמונית, בדף למטופל כתוב שיש להפסיק מדללי דם או תרופות המכילות אותן כגון אספירין,מיקורופירין,קרדוקסין,קרטיה,אלגולוזין פורטה,טיקלידול,רונל כ-10 ימים לפני הבדיקה , וקומדין 5 ימים לפני הבדיקה. לא כתוב כמה ימים לפני הבדיקה להפסיק לקחת XARELTO, (אני יודע שזאת תרופה מהדור החדש ופועלת אחרת) כמה ימים לפני הבדיקה מומלץ להפסיק לקחת XARELTO כדי לבטל את השפעתה בדם ? כמו כן כתוב לבצע בדיקת INR יום לפני הבדיקה, לא ברור לנו כיצד נקבל את התוצאות יום למחרת.... תודה רוני.

בדרך כלל מפסיקים קסרלטו 24-48 שעות לפני הפרוצדורה, תלוי בתפקוד כלייתי. אין צורך לבדוק INR כיוון שלא מקבל קומדין.

07/04/2016 | 14:12 | מאת: רוני

שלום ד"ר, אבי אמור לעבור את הפרוצדרה ביום שלישי הקרוב. הוא התבקש לקחת את כדור הקסרלטו האחרון ביום שישי , וביום שבת וראשון לקבל זריקת קלקסן. האם הגיוני ? תודה רבה. רוני.

מנהל פורום המטולוגיה