מגקריוציטים בכמות מוגברת בבדיקת מח עצם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/02/2016 | 15:11 | מאת: כספי יהושע

בן 67 ברקע פרפור פרוזדורים כרוני, מטופל בקומדין. בעקבות קשיים בנשימה וחולשה הופניתי ע"י הקרדיולוג לביצוע בדיקות נוספות. בבדיקת CT נמצא 'טחול מוגדל 22X18 ס"מ ללא עדות ללימפאדנופטיה'. בבדיקת מח עצם: 'מגקריוציטים בכמות מוגברת חלקם אטיפים וחלקם בקבוצות. רטיקולין מוגבר 1-2 בסקלה מ 2-3. תמונה במח עצם מתאימה ל MPD . בדיקת FACS לא הראתה עדות למחלה לימפופרוליפרטיבית, JAK-2 נצפה שלילי.' בנוסף בדיקות הדם: המוגלובין: 10.7 LDH, : 1400 נאמר לי שעל פי תוצאות הבדיקות ומצבי הכללי, לא מומלץ כל טיפול אלא אם יחמיר המצב. מבקש לדעת האם יש טיפולים כלשהם שיכולים לסייע בבעיית קשיי הנשימה והחולשה מהן אני סובל. בתודה.

אני מניחה כי המחלה שאתה מדבר עליה היא מיאלופיברוזיס. הטיפולים במחלה זו מוגבלים ותלויים בדרגת הסיכון שמחושבת ע"י המטולוג. בדרך כלל המחלה לא גורמת לקוצר נשימה. לסימפטומים כמו ירידה במשקל, גרד, חולשה, הזעה וחום ניתן לתת תרופה בשם JAKAVI. ההמטולוג המטפל יכול לדעת ולהסביר לך האם אתה מתאים לטיפול זה.

10/02/2016 | 20:03 | מאת: כספי יהושע

תודה על התשובה המהירה. ומאחל לעצמי אריכות ימים ...

מנהל פורום המטולוגיה