pnh בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/11/2015 | 12:06 | מאת: סיון

אני בשבוע 20 להריון ובעקבות ההריון התפתח pnh המתבטא בין היתר בשתן כהה בבוקר באנמיה המוגלובין קרוב ל8 ובldhגבוה כל אלו לא היו טרם ההריון לא מצאתי מידע כלל באינטרנט על משמעות pnh בהריון והשלכותיו על האם והעובר אשמח לאינפורמציה. האם מסוכן לי ולעובר? האם דורש טיפול אנטי קרישתיות? תודה סיון

PNH היא מחלה נדירה שמתבטאת בעיקר בהמוליזה- הרס כדוריות דם אדומות ונטיה לקרשי דם. שתן כהה וldh מוגבר הם חלק מההמוליזה. בהריון יכולה להיות החמרה של המוליזה ונטיה מוגברת לקרשי דם וכן סיכון ללידה מוקדמת וסיבוכי הריון אחרים. הטיפול כולל במקרים מסויימים מתן מדללי דם ובמקרים מסויימים נוגדן בשם אקוליזומאב. המחלה דורשת מעקב המטולוגי צמוד ולווי של הריון בסיכון. אד

מנהל פורום המטולוגיה