אנמיה תלסמיה בטא-בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/12/2020 | 00:31 | מאת: קארין

הי אני כעת בטמסטר השני להריון. לפני כך היתי עם המוגלובין של 10.3 ובחודשיים הללו חלה ירידה וכעת ההמוגלובין 8.5 , פרוטאין(ברזל) תקין וכן גם B12 MCV- 63 ,MCH- 19.4 , המוגלובין A2 -5 , המוגלובין f- 0.6 ממתינה כמובן לתור להמוטולוג, רציתי לדעת האם במקרים הללו יש צורך במתן עירוי דם ו4ם כן מה התדהירות לעירוי? או שישנו טיפול אחר, האם יש סיכון לעובר ממתן העירוי?

קשה לענות בלי להכיר את המקרה לעומק. בכל מקרה יש לבדוק את משק הברזל בגוף ולקבל ברזל במעדה וחסר.

15/02/2021 | 10:36 | מאת: קארין

הי ממשקי הברזל ללא חוסר, ותלסמיה היא בטא-מיינור. ההמוגלובין כרגע 8.2 כמובן נסינו במהלך הזמן בכל מקרה לקחת ברזל ו b12 ועדיין ישנה ירידה בהמוגלובין. מה דרכי הטיפול בדרך כלל במקרים הללו?

15/02/2021 | 10:57 | מאת: קארין

ברזל ללא חוסר, אפילו מעל הטווח.

מנהל פורום המטולוגיה