חשד לפיק...מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/09/2020 | 18:40 | מאת: ממממ

עשיתי בדיקות דם, וצויין בין היתר , ברזל 36, כי יש חשד לפיק מונולוקלני מסוג שרשרת למבדה שאינו ניתן לכמת. היחס בין הלמבדה(29) לקפא (29)-0.99 . ההמלצה מתן עירוי ברזל וספירת דם עוד חודש שאלותיי - 1. מה הכוונה חשד לפיק מונולוקנלי מסוג שרשרת למבדה שאינו ניתן לכמת? 2.האם העובדה שיש לי חוסר ברזל (30) משפיע ?ומתן עירוי יכול לשפר את הערכים (בנוגע לפיק)? אני בלחץ וחרדה- תודה

01/09/2020 | 19:25 | מאת: ממממ

אולי חשוב לציין כי הופנתי לראומטולוג עקב כאבי פרקים (בודקים פיבומיאלגיה) ובגלל ש"ד מוחשת לאורך זמן הופנתי ממנו להמטולוג במקביל.

אין קשר ביו חסר ברזל ופיק מונוקלונלי. פיק מונוקלונלי הוא הפרשה לא תקינה של חלבון היכולה להצביע על מחלה במח העצם, זאת בתלות בכמות ההפרשה, כאשר במרבית המקרים ההפרשה היא בכמות קטנה ונדרש מעקב בלבד. מומלץ לפנות ליעוץ המטולוגי מסודר.

05/09/2020 | 14:07 | מאת: ממממ

פניתי להמטולוג שראה את כל הבדיקות וציין שאין משמעות להערה ואין סיבה למעקב... שאלתי יש מצבים כאלו ? או שאת ממליצה לי לגשת לרופא פעם במספר חודשים ביוזמתי ואם כן אז לאיזה תקופות...

מנהל פורום המטולוגיה