מחסור בברזל...............

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/08/2020 | 05:35 | מאת: תמר

שלום ד"ר, מה יכולה להיות הסיבה לחוסר בברזל. דבר שהתחיל לפני מספר שנים ומאז אני עוקבת ורואה שכל פעם יורד לי מתחת לממצוע כולל פריטין? אציין: שעשו לי גסטרו + קולונסקופיה- תקין. אני לא נוטלת כדורים ובריאה אני בת 45.5 - המחזור שלי לא עם דימום רב אפילו מתקצר. עשו לי גם בדיקת אליקובקטר אם זה קשור- תקין. לא חסר לי בי 12 או חומצה פולית. זה רק הברזל.!!! למה זה? מבחינה קלינית: הדבר הראש שאני יודעת שחסר לי זה נשירת שיער חזקה. גם גוון העור הפנים כשזה יותר חזק ארגיש בעיות ריכוז עירנות עייפות וחולשה. אני רק רוצה לדעת מה הסיבה למה זה נגרם? הרי דימום לא מצאו אצלי. אולי בעיה אחרת?

הסיבה בשכיחה לחסר ברזל בנשים בגיל הפוריות היא אעבוד דם במחזור וכן בזמן הריון.

מנהל פורום המטולוגיה