המוגלובין נמוך פרינגקט?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/07/2020 | 21:51 | מאת: שרה

בת 78,ברקע מסתם תותב 20 שנה. המוגלובין 8.5.קולונסקופיהשלילית דליפת מסתם שלילי. אינספור עירוי ברזל לא מעלה המוגלובין. חומצה פולית+B12 תקין. קיבלתי תרומת דם.עלה ל 9 שמעתי על פרינגקט.האם עירוי 10000 מסוכן? האם יצור עומס על הלב?מאגרי ברזל מלאים אשמח לשמוע אם פרינגקט מסוכן ואם יעלה המוגלובין לאור המצב הנוכחי תודה

פרינגקט הוא ברזל בעירוי ועוזר רק במצבים שהמוגלובין נמוך נגרם מחסר ברזל. הבנתי שאצלך מאגרי הברזל מלאים כך שבמקרה זה אין טעם בטיפול בפרינגקט. יש לברר את סיבת האנמיה ולתת טיפול בהתאם.

מנהל פורום המטולוגיה