ההבדל בין קלקסן לבין קסרלטו.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/06/2020 | 16:34 | מאת: נאוה

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל העקרוני בין שתי התרופות הנ"ל, ולאיזה מטרות מתאימה כל אחת מהתרופות. במילים אחרות מהן יתרונות של אחת אחת השניה? האם שתי התרופות הנ"ל פועלות באותה דרך פעולה ? תודה

מדובר בתרופות לדילול דם, קלקסאן בזריקה וקסרלטו בכדור. האינדקציות וההבדלים רבים וקשה לענות על רגל אחת. הטיפול בקסרלטו ניתן לרב כאשר יש פרפור עליות או קריש גם ורידי. הטיפול בקלקסאן ניתן לרב כשיש צורך במניעת קרישי דם באישפוז, בהריון, במחלות גידולית או סביב ניתוחים.

מנהל פורום המטולוגיה