קלקסן כגורם לדימומים?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/05/2020 | 18:01 | מאת: אריאל

שלום רב, בן 85 נוטל במשך שנים כל יום זריקת קלקסן (בגלל פרפור פרוזדורים כרוני). בשנתיים האחרונות הוא סובל מדי פעם מדימומים במערכת העיכול (הוא מגיע למצב של המוגלובין נמוך מאד לפעמים עד כדי אשפוז) לא מצאו בעבר מה מקור הדימום. כנראה יצטרכו לבדוק שוב. שתי שאלות: האם דימום יכול להיגרם רק בגלל הקלקסן, או שיש משהו שמדמם במערכת העיכול והקלקסן רק מגביר את הדימום? והאם חובה להפסיק מיד את הקלקסן כאשר מתחיל הדימום (ובכך להישאר חשוף לסיכון של קריש דם בגלל הפרפור)?

קלקסאן הוא מדלל דם ועלול לגרום להחמרה בדימום מבעיה שקיימת במערכת העיכול. לגבי המלצה על הפסקת קלקסאן במצב של דימום, לא ניתן לתת המלצה ספציפית, יש להעריך את הסיכון מהדימום לעומת הסיכון לקריש כתוצאה מהפסקת קלקסאן במטופל הספציפי.

מנהל פורום המטולוגיה