התייעצות לגביי תלונותיי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/04/2020 | 21:19 | מאת: קובי

שלום, אני בן 25 ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים, נוטל פנטסה כבר 3 שנים. לפני כ-5 חודשים התחלתי סלזופירין 2 גרם ליום בשביל הדלקת מפרקים והקרוהן והיא אכן די עזרה לי לשתי הבעיות. לפני כחודש וחצי, בערך בתחילת מרץ, התחילו לי גירודים בעיקר בשוקיים, אבל בהמשך גם בכל הגוף. הרגשתי שהגירודים מאוד מפריעים לי ואפילו מעירים אותי משינה (לילה אחד גירד לי ממש בכל הגוף- בידיים, ברגליים, בקרקפת, בעורף, בעיניים, בפרצוף, בגב, בבטן בחזה. לאחר אותו לילה שהיה ב6 אפריל החלטתי יחד עם הראומטולוגית שלי שאני אפסיק את הסלזופירין כי אולי מדובר באלרגיה. לקחתי בפסח במשך 3 ימים טלפסט 180 גרם שלא הועיל לגרד. אני לא לוקח את הסלזופירין כבר שלושה שבועות, הגירודים ממשיכים לי, מגרד לי בעיקר בשוקיים והן מאוד שרוטות מהגירודים. פניתי לרופא שהפנה אותי לבדיקות דם של ספירת דם תפקודי כבד תפקודי כליות שרשראות קלות, LDH, BETA2 MICROGLOBULIN שיצאו תקינות. ההמוגלובין יצא נמוך ועומד על 13.10 קראתי ששליש מחולי לימפומה חווים גירודים והרבה פעמים הגרד מופיע אפילו חצי שנה לפני סימפטומים אחרים. מה אני צריך לעשות עכשיו? הגירודים ממשיכים לי מאוד, הראומטולוגית חושבת שזאת לא תגובה אלרגית אבל הציעה בינתיים לא להמשיך עם הסלזופירין ולעשות שוב בדיקות דם, ואני רוצה לדעת מה דעתך בתור המטולוגית ומה את מציעה לי לעשות? תודה, מעריך את ההתייחסות.

גרד היא תלונה לא ספציפית ויכולה להגרם מלימפומה אך גם מדברים רבים אחרים. במידה ויש חשד ללימפומה ניתן לבצע הדמיה כמו צילום חזה, סונר בטן או ct גוף.

מנהל פורום המטולוגיה