בלוטות לימפה תת לסתיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/03/2020 | 03:09 | מאת: תמר

שלום רב, אני מאוד מקווה שאוכל לקבל תשובה לשאלתי מכיוון שאנו נמצאים בתקופה נורא רגישה ואני נמנעת מלשוב לרופא מומחה מכיוון שאני בעלת מחלת רקע (אסתמה) ונאסר עליי להגיע למרפאה עקב נגיף הקורונה. שאלתי היא כזו: אני בת 32, ברוך השם בריאה בד״כ (אסתמה לא חמורה ) לפני כחצי שנה החלו כאבים בבלוטות הלימפה התת לסתיות בנוסף נפיחות באיזור שתחת הלסת. בוצע לי אולטרסאונד שבו הממצאים היו תקינים ובנוסף ניתנה אוגמנטין כ10 ימים שהועילה אך לאחר כמה ימים המצב חזר לשהיה, לאחר שהבינו כי המצב לא השתנה בוצע לי אולטרסאונד חוזר והפעם קצת השקיעו יותר וזו היתה התוצאה: ״לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. במשולש קדמי של צוואר שמאלי בלוטת לימפה בקוטר 7 מ"מ, ללא מרכז שומני ברור. באיזור תת-לסתי מימין בלוטת לימפה בקוטר 10 מ"מ , בעלת מבהה תקין, היפר- ווסקולרית. לסיכום: בלוטות לימפה בודדות בקןטר גבולי בצוואר דו-צדדי , תגובתיות? הממצאים לא הודגמו בבדיקה מ10/2019״ הופנתי לרופא אאג ששלח אותי לניקור הבלוטות באמצעות אולטרסאונד,ביצעתי בבית החולים רמבם וזו היתה התשובה: ״מקור הדגימה : תת לסתי שמאל הממצא הציטולוגי: בוצע ניקור מקשרית בקוטר 1.5 ס״מ במשטח לימפוציטים מדרגות הבשלה שונות ותאי רטיקולום באחדים נראה פגוציטוזיס הממצא מתאים לבלוטת לימפה ריאקטיבית״ בתחילת התהליך בוצעו עבורי בדיקות דם שנראה Viral Serology CMV Ab IgG 188.0 Reactive AU/mL CMV Ab IgM 0.16 Nonreactive Index EBV EBNA Ab IgG 121.0 Positive U/mL Negative: <5.0 U/mL Equivocal: 5.0-20.0 U/mL Positive: >20.0 U/mL רופא המשפחה שלי אמר שכנראה מדובר בתגובה לוירוס ebv שידוע שגורם להגדלת הבלוטות וגם תוצאת הניקור תומכת בכך. ניתן טיפול 10 ימים באיבופן אך לא הועיל. (מציינת שעברתי ניתוח כריתת שקדים בהיותי בת 28 לא יודעת אם זה רלוונטי) העניין הוא שאני מרגישה כאב עז בבלוטות לפעמים שמצוננת או חולה ולפעמים ללא סיבה מורגשת, הבלוטות עדיין מוגדלות באופן שוטף לפעמים יותר ולפעמים פחות. כבר חצי שנה ואין שיפור יוצר מידי. אני יכולה לסבול את הכאב אך רוצה לדעת האם ישנה אפשרות שטעו באבחון שלי? או האם ישנה תרופה שלא ניסיתי? אני נורא מודאגת, רופא המשפחה שלי לא כל כך מבין בנושא הזה, ואני לא מצליחה להגיע להמטולוג בגלל המצב כרגע במדינה. סליחה אם ההודעה ארוכה, מאחלת בריאות לכולם בע״ה .

מהזווית ההמטולוגית בלוטות של פחות מ2 ס"מ אינן חשודות לרב למחלה המטולוגית כמו לימפומה. לציין כי מחלה המטולוגית כמו לימפומה ניתן לאבחן בביופסיה כירורגית ולא מספיקה ביופסיית מחט.

מנהל פורום המטולוגיה