נטילת ברזל ..................

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/03/2020 | 21:21 | מאת: א

שלום, בעקבות בדיקות דם ובהן ברזל נמוך התחלתי ליטול ברזל קומפורט של אלטמן, לאחר כשבועיים התחילה לי עצירות למרות שהוא אמור להיות ללא תופעות לוואי.. השאלה שלי היא האם אפשר ליטול לא בכל יום? למשל רק בימי המחזור שבמהלכם אני מרגישה חולשה ומאבדת הרבה דם.. ? כלומר 4-5 ימים בחודש בלבד, כל חודש תודה

26/03/2020 | 21:24 | מאת: א

יש לציין שגם הb12 נמוך מאוד, לוקחת 3 פעמים בשבוע...

קודם כל חשוב לדעת האם יש חסר אמיתי בברזל כאשר הבדיקה האמינה היא פריטין בדם ולא ברזל בדם. לפי מחקרים ניתן תקחת כדורי ברזל פעם ביומיים אך מדובר בכדורי ברזל רגילים ולא בברזל אלטמן שמכיל מעט ברזל ביחס לכדורים הרגילים.

מנהל פורום המטולוגיה