פוליצימטיה צידנית בעקבות לקיחת ג'ארדיאנס ?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/03/2020 | 13:47 | מאת: רונן

שלום בן 54 עם יתר לחץ דם וסוכרת , לפני שנה לערך החליף לי רופא המשפחה את הטיפול בסוכרת לכדור ג'ארדיאנס 5/1000. בחודשים האחרונים היו לי - חולשה כללית , כאבי ראש , גרד בגוף בעיקר בכפות הידיים והרגליים , פנים אדומות ,וכן ירדתי במשקל. בבדיקה התגלה המוגלובין 18.5 וכן rbc גבוה. הופניתי להמטולוגית ולאחר בדיקות משלימות כולל גנים מוטציות , אולטרא סאונד ועוד , הגיעו למסקנה שאינני מאובחן בפוליציטמיה ורה , אלא בפוליציטמיה משנית יתכן בגלל לקיחת הגארדיאנס. האם באמת ג'ארדיאנס יכול לעלות את רמת ההמוגלובין בדם ? (רמת אריתרופאטין תקינה) . האם כדאי להחליף לכדור נגד סוכרת אחר ? ובעיקר ברצוני לדעת (מפני שעדיין יש לי את הסימפטומים הנ"ל) אם פוליצימטיה משנית גם גורמת לאותם סימפטומים כמו פוליצימטיה ורה ? תודה מראש

24/03/2020 | 13:48 | מאת: רונן

תיקון לכותרת - פוליצימטיה משנית

איני מכירה קשר ברור בין גרדיאנס לפולצטמיה. לגבי החלפת טיפול לסכרת כדאי להיוועץ ברופא הסכרת.

מנהל פורום המטולוגיה