המוגלובין נמוך וברזל ופריטין תקינים בהריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/01/2020 | 07:47 | מאת: נטלי

יש לי תלסמיה, וההמגלובין שלי יורד בקצב קבוע של 0.2 לשבוע כרגע, התחלתי את ההריון עם המוגלובין של 11.4 וכרגע בשבוע 21 אני על 9.1 אני במעקב אצל המוטולוג שאומר שכרגע אין מה לעשות ואני עושה בדיקות דם כל שבוע ושותה חומצה פולית ופרנטאל. ההמוטולוג הזכיר בעבר שירידה לרמה של 8 מצריכה עירוי דם, האם זה נהוג במהלך הריון? האם מוכרים לכם מצבים כאלה בהריון? מה בדרך כלל עושים? והאם המוגלובין נמוך בעוד הברזל והפריטין תקינים עלולים להזיק לעובר? אודה לתשובתכם . נטלי.

בעיקרון בהריון כדאי לשמור על המוגלובין מעל 7-8, לא משנה מה הסיבה לירידה בהמוגלובין. כאשר הערכים נמוכים ניתן לתת מנות דם.

18/01/2020 | 13:49 | מאת: נטלי

הבנתי שלתת מנות דם בזמן הרריון זה לא כל כך מומלץ, זה נכון?

אם יש צורך אמיתי אז זה מומלץ.

מנהל פורום המטולוגיה