ליקווציטים גבוהים ועוד.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/11/2019 | 18:10 | מאת: מיטל

בבקשה התייחסות🙏 מודאגת ממש, קשה לתפקד ובעיקר מתוסכלת שאין תשובה ברורה והרופאה לא ממש יודעת לדעתי מה זה. מוכנה לכל תרחיש, רק שתהיה תשובה!!! הערכים של ה- tsh היו מעט גבוהים 5.54 הT3, T4 בטווח הנורמה. והיה לי חלבון בשתן ובדם , יש נוגדנים לפראוקסידאז, חיובי 162. תירוגלובין Ab ממש גבוה עכשיו 209 אחרי בדיקה של תבחין לדיכוי הדקסמאתסון וקורטיזול בדם( התירבלובין נמוך אבל בנורמה)האם יש קשר? ה-ESR ממש גבוה 27, היה לפני 31. Neut- עלה ל-86 ומעל הנורמה. Neut abc- עלה ברמה חודשים מ-8.4 ל-14.5 והכי מדאיג אותי הלימפוציטים: ה-Lym יורד ויורד, היה 20.2, 17.3 ועכשיו 9.4 וה-Lymp נמוך אבל בנורמה. מה ההבדל בניהם??? אחד אחוז ואחד כמות, אבל מה זה אומר???? עכשיו אחרי תבחין לדקסמאתזוו ה-tsh ממש ירד(היה 5.54 ועכשיו בנורמה, בשליש הנמוך- 0.98) האם זה בגלל הבדיקה לדקסמאתזון??? Wbc-16.8 (עלייה מ-12) Crp-1.35 אנטי קרדיולופין igg - גדול מ 1.6 .igm 0.2- אוטלרסאטנד הראה ששתי האונות מוגדלות(מעל שתיים) בעלי מרקם לא אחיד מגורגר ודיפוזי. עם קשרית 1.4 סנטימטר(עשיתי ניקור fna ומחכה לתשובה) מאד מודאגת ומאוד מתוסכלת ואין ממש תשובה ברורה מהרופאה. תחילה איבחנה כתת פעילות ועכשיו אומרת שזה גרייבס שמראה הפוך, על יתר פעילות(יש ברקע פסוריאזיס ואריטריס ראומדיד כתוצאה מכך) * האם יכול להיות קשר בין השינוי בTsh בגלל התבחין לדיכוי דקסמאתזון? * ומבדיקה חלקית(ייקח עוד ארבעה ימים לתשובה סופית) יש לי כנראה קורטיזול גבוה? מראה חיובי, גדול ב-14, מה זה אומר בהקשר? קראתי שקשור למחלת קושינג, האם זה בהכרח, או יכול להיות רק קשר לתפקוד בבלוטה? תודה רבה רבה. תגובה שיתוף פתח בלשונית

שאלות לגבי tsh /קושינג הם בתחום האנדוקרינולוגיה ולא ההמטולוגיה

מנהל פורום המטולוגיה