בן 72, MDS לאחר שמונה קורסי Vidaza ללא הצלחה -

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/10/2019 | 17:52 | מאת: אברהם

מה עוד ניתן לעשות? לדברי הרופאים המחלה ממשיכה להתפתח ללוקמיה. כעת אחוז הבלסטים 17%.

ההחלטה על טיפול מורכבת. ואין אופציות רבות. באופן עקרוני במידה והרקע הרפואי מאפשר זאת יש לשקול השתלת מח עצם מתורם, אך יש לזכור כי מדובר בטיפול אינטנסיבי וקשה ולא כל מטופל מתאים לכך. במידה ויש התקדמות ללויקמיה יש אופציה לטיפול בתכשיר וונטוקלקס בשילוב עם תכשיר מהקבוצה של וידזה.

16/10/2019 | 00:43 | מאת: אברהם

תודה רבה! בנוסף רציתי לשאול לגבי דימומים תת-עוריים אצל חולים כאלו (ממחסור בטסיות), וכן לגבי קשיי קרישה בפצע מדמם - האם בכל מקרה של פציעה קטנה יש לרוץ לבית חולים כדי לקבל טסיות/מנת דם? או שיש דרך לעזור לחולים כאלו בבית? עד כמה ניתן לעזור להם באמצעות חבישה ומתן כדור הקסאקפרון (Tranexamic Acid)

במידה ויש דימום משמעותי וערכי הטסיות נמוכים באופן משמעותי, כדאי לקבל טסיות בדחיפות. קשה לענות תשובה סציפית יותר מבלי להכיר את המקרה.

מנהל פורום המטולוגיה