אנמיה, בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/09/2019 | 21:03 | מאת: גיא

שלום. גיל 48. לא ידוע בעבר על מחלות. לפני 5 שנים זיהום בבטן ( תרבית חיובית לשיגלה ) ומאז כבר 5 שנים שיבוש במעיים לעתים כאבי בטן, שלשולים ועוד תופעות ולכן כבר 3 שנים נמנע מהמון מאכלים והתזונה דלה מאוד. ירדתי במשקל מ 60 קג שהיתי הרבה שנים לאט במשך 5 שנים ל 48 קג בלבד על גובה 1.78 BMI=15 ההשערה היתה שזה IBS בעקבות זיהום והיות בדיקות הדם היו תקינות כל הזמן וגם CT בטן תקין. באחרונה עלתה השערה שאולי יש קרוהן במעי הדק ולכן אמור לעבור בדיקת קפסולה בעוד חודש. בבדיקות דם לפני 3 חודשים המוגלובין 12.8 HCT=39.9 MCV=90 MCH=29.4 MCHC=32.5 RDW=12.7 PLT=229 אלבומין תקין 4.7 CRP תקין בקצה התחתון של הנורמה IRON=82 טרנספרין 228 transferin saturaion 28.3% פריטין גם תקין בין תחתית הנורמה לאמצע הנורמה. אם אני משווה לספירת הדם לפני ירידת לפני 5 שנים אז היה לי המוגלובין בערך 14 לעומת 12.8 כיום וRBC והמטוקריט היו בחלק התחתון של הנורמה וכעת קצת מתחת לנורמה. רציתי לשאול. בפעמים האחרונות שעשיתי בדיקת דם עם 4 מבחנות הרגשתי במשך כ 3 ימים תחושות של דיזינס וכבדות בראש. כשעשיתי רק 2 מבחנות אז לא הרגשתי תחושה משמעותית. רופא המשפחה נתן לי בדיקות דם שוב 4 מבחנות ( אנדוקריני ועוד ). אמרתי לו שזה מה שאני מרגיש והוא אמר שזה לא סביר. 2 מבחנות זה 10 מל ו 4 זה 20 מל ושזה לא מהותי ולא אמור להשפיע. רציתי לשאול 1. איך יתכן ש 20 מל דם גורם לי לכמה ימים קצת דיזינס? מה ההסבר? האם זה סביר? 2. האם עדיף לפצל לעשות בדיקה עם 2 מבחנות ואחרי כשבוע עוד 2 מבחנות? זה יותר טרטור אבל חושש מהדיזינס שחלילה אפול תודה רבה

כמות הדם היא קטנה ולא אמורה לגרום סחרחורת, גם אם מדובר ב4 מבחנות.

מנהל פורום המטולוגיה