AML ולאחר השתלת מח עצם לפני 5 שנים.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/08/2019 | 15:41 | מאת: מייק

שלום, בן 74. לפני 5 שנים היה AML עם פגיעה בטסיות ניוטרופילים והמוגלובין. עבר השתלת מח עצם מתורמת זרה. מאז מעקבים. בביקורת האחרונה כתבה הרופאה עלייה במונוצטים וביקשה לבצע בדיקת Fish -היברזציה של ממאירות, ומרקרים לסיווג לימופוציטים. המספר האבסולוטי של המונוציטים הוא 2.04. דרך אגב לפני 9 חודשים היה 1.74, מאז ירד ועלייה איטית בחצי שנה האחרונה עד הנתון האחרון. בשאלה לרופאה האם ספירת הדם שבוצעה תקינה היא ציינה שכן. אך במכתבה כאמור ציינה עלייה במונוציטים וביקשה את הבדיקות הנוספות רציתי לברר אם קיים כאן חשש לחזרת מחלה? מה משמעות העלייה במונוציטים? תודה לייעוצך

הבדיקות שהומלצו מתאימות. יותר לממצא של עליה בלימפוציטים. עליה במונוציטים או לימפוציטים אינה מצביעה בהכרח על חזרה של לויקמיה, אך במידה ויש חשד למחלה במח העצם הבדיקה הטובה ביותר היא בדיקת מח עצם.

מנהל פורום המטולוגיה