בדיקת fish: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לקראת ראש השנה וצום יום הכיפורים

תכלה שנה וקללותיה, תחל שנה וברכותיה. עבור הסוכרתיים שבינינו הימים הללו מלווים בארוחות גדולות מחד וצום מאידך. בכתבה אספנו כמה טיפים ומתכונים טעימים במיוחד לסוכרתיים. שתהיה שנה טובה – וקצת פחות מתוקה עם התקרב החגים והמועדים, ובפרוס השנה החדשה, מתכוננים כולם, סוכרתיים ולא סוכרתיים לקראת החגים. יש מי ששוהה רוב הזמן בבתי הכנסת, יש מי שמטייל בארץ או בחו"ל, ויש מי שקופץ מארוחת חג אחת לאחרת ומסיים את החגים בתוספת נכבדה של קלוריות וקילוגרמים מיותרים. לאחר ארוחות החג, מהווה גם צום יום הכיפורים בעיה לסוכרתיים רבים הרוצים מחד לשמור על המצווות, קלות כחמורות, ומאידך נתקלים בסיכון עצמי עד "פיקוח נפש" כאשר מדובר בסוכרתי המזריק ארבע זריקות ליממה, חייב לאכול ואינו יודע מה לעשות וכיצד לנהוג.. ראש השנה – ארוחת ערב החג וסופש ארוך מלא במאכלים בערב החג ובשני הימים הטובים שלאחריו, מקובל בבתים רבים לארח את כל בני המשפחה מקרוב ומרחוק לארוחות חגיגיות ומרובות מנות, פחמימות וקלוריות. אין כל מניעה...
ללמוד עוד על בדיקת fish
בדיקת מי שפיר: כדאי שתדעי-תמונה

מתי נדרש לבצע בדיקת מי שפיר? מה הסיכון הכרוך בה? איזה מומים...

מאת: פרופ' רוני...
24/02/2016
בודקים שהכל שפיר-תמונה

בדיקת מי שפיר מעוררות שאלות וחששות רבים. בואו ללמוד מתי היא...

מאת פרופ' יובל...
24/12/2009
זהירות עם הגפילטע פיש-תמונה

טיפ לחג: דגים הם מאכל מסורתי בפסח, ואולם יש לנקוט משנה...

מאת: מערכת zap...
17/04/2011
הריון ולידה - שאלות ותשובות-תמונה

לקראת הצ'אט: שאלות נפוצות בנושאי הריון ולידה - כל התשובות...

מאת:
20/06/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת fish?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת fish: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בן 74.5, ברקע ניתוח מעקפים,סכרת, גלאוקמה ונגעי עור רבים שנמצאו כ- BCC. לפני שמונה חודשים, אובחנתי כחולה במילומה (ב CT נגע ליטי בחוליה L2, נזק לעמוד שדרה ונזק לגפיים עד קשיים בניידות. מטופל מאז ב VCD עם תגובה טובה מאד , ולפני כחודש ערכים תקינים של השרשרות הקלות . בבדיקת פיש נמצאו 4:;14 וכמו"כ- P17. הבנתי שזו פרוגנוזה גרועה . אשמח לקבל קצת הסבר

כחלק מהערכה של מטופל עם מיאלומה נפוצה, בודקים שינויים גנטים בתאי המחלה על ידי בדיקת FISH. על פי המצאות או העדר של שינויים ספציפיים ניתן להעריך את הסיכוי של המחלה להגיב לטיפול ולהשיג הפוגה ממושכת במחלה. אחד השינויים הגנטים שנבדקים במיאלומה נפוצה הוא חסר של הגן P53 הנמצא בכרומוזום 17. לצערי חסר כזה, מבחינה סטטיסטית, כרוך בתוצאות פחות טובות .

דוקטור שלום רב , סבלתי המון זמן מפיסורה שהתפתחה לאבסס ואז לפיסטולה (הבית חולים חשב שזה רק טרומבוס וזה היה זיהום שהתפתח לפיסטולה). ביום של הניתוח לפיסטולה גילו לי דלקת ולא ניתחו אותי ,שמו לי חוט סיטון צהוב שלא היה אמור ליפול ונפל. עשיתי קונלסקופיה ופרופסור פיש גילה שיש לי קרוהן, ושלח אותי למספר בדיקות לפני טיפול ביולוגי. החוט סיטון נפל , עשיתי גם MRI ואת כל הבדיקות , נשאר לי לעשות רק חיסון דלקת ריאות. השאלה שלי היא כזאת, דוקטור אין לי תסמינים בכלל, התסמין היחיד שלי הוא בגלל הפיסטולה שיש לי יציאות לפעמים מרובות , אבל אין כאבים ו פיסטולה נמצאת בפי הטבעת . השאלה שלי האם הסוג של הקרוהן שלי נישב קשה בגלל שיש לי פיסטולה? אני ממש מפחד קיבלתי את הבשורה מאוד קשה, כל חיי סבלתי פחד ממחטים ועכשיו אני איך להתמודד עם טיפול ביולוגי. האם ונגיד הפיסטולה תעבור עם הטיפול ביולוגי, האם יש כאלה שמפסיקים את הטיפול? כי אני מרגיש בריא חוץ מה פיסטולה ואני לא רוצה לעבור את זה כל החיים שלי. והאם אתה ממליץ להתחיל את הטיפול כמה שיותר מהר כדי ש קרוהן לא יחמיר? האם זה מסוכן? אשמח לתשובות דוקטור אני ממש לחוץ לגבי העתיד שלי מהמחלה הזאת , אני בן 26 ובריא. ואין אצלי אף אחד המשפחה עם קרוהן, דוקטור האם יש אנשים שחולים במחלה הזאת והם ללא תסמינים קשים כל החיים?

שלום רב חומרת מחלת קרוהן נקבעת על פי מיקום הדלקת לאורך המעי, הקף הדלקת והנזק הנגרם כתוצאה מהדלקת (פגיעה תזונתית, פגיעה מבנית בצינור העיכול כגון הצרויות או היווצרות פיסטולות). הטיפול היעיל ביותר שהוכח בפיסטולה המערבת את פי הטבעת הוא טיפול ביולוגי בתכשירים ממשפחת נוגדי TNF ולפיכך זה הטיפול שהומלץ לך. הפסקת טיפול תרופתי לאחר שהדלקת בשליטה טובה היא אפשרית אך מציעה לדון בנושא עם רופא גסטרו מטפל שכן הפסקת הטיפול מעלה סיכון להישנות הדלקת. בהצלחה ותרגיש טוב ד״ר שניר

תודה רבה לך דוקטור יפעת על התשובה המפורטת , אשמח לשאול עוד שאלה , הגיעו לי תשובות מהMRI ובתשובות רשום לי רק ״פיסטולה״ אין זכר לדלקת בתשובה, זה הגיוני? האם יכולה להיות אבחנה שגויה? או שזו הייתה דלקת שעברה? אני כמובן קובע תור לגסטרו, אבל אשמח לתשובה ממך עד שיגיע התור :) תודה ענקית

שלום, אמי חלתה בסרטן השד לפני כ-8 שנים. לא מזמן, חזר הסרטן כגרורות סביב הריאה ובאזורים נוספים בגוף. טופלה בטמוקסיפן (ה-HER2 היה שלילי). קיבלנו את תוצאות הביופסיה לפני כחודשיים והוחלט על טיפול בפמרה (ER חיובי, PR שלילי). אמי במצב כללי טוב, ואף חלה השתפרות במצבה הפיזי מאז נטילתה את התרופה. מהשתייעצה עם פרופ' אחר, שמנו לב כי הייתה חסרה תשובה לבדיקה - HER2. ביקשנו אותה מהמכון הפתולוגי, וכעת קיבלנו בתשובה כי ה- HER2 לא רק חיובי, אלא גם ברמה 3+. האם נדרשת בדיקה חוזרת של HER2, מאחר והסיכויים לכך שהדברים יסתובבו בצורה הזו עומד ע"פ הפרופסור ב-6%?

לשיר שלום לא ברור מהיכן נלקחה הביופסיה ,בכל אופן ניתן לבצע בדיקת FISH ולפעול בהתאם,לא משנה לך מה האחוז של שנוי שכזה לגבי אמך זה 100% בברכה

שלום דוקטור אני הבחור שאישתו חלתה באבעבועות רוח אני כתבתי לך לפני כמה ימים, הובחן כפי שכתבתי לך עשינו בדיקת מי שפיר בשבוע ה18. כיבן שהיה לנו גם סיכון גבוה לתסמונת דאון ובתוצאה הראתה לנו שאין תסמונת דאון (עשינו בדיקת פיש) וגם שהעובר לא נפגע בוריצלה הרופא שלנו המליץ לנו לעשות שוב בדיקת מי שפיר בשבוע ה22 רק כדי לבדוק שוב האם העובר נפגע. וגם הוא אמר לנו לעשות סקירת מערכות מורחבת אחת לחודש. רציתי לדעת מה דעתך לגבי סקירת מערכות בתדירות גבוהה כזאת? והאם יש צורך לעשות דיקור נוסף? ואם כן האם יש סיכון גבוה להפלה בבדיקת מי שפיר בשבוע 22?

שלום אנונימי, אני ממליץ לך להפנות את השאלות הנוגעות לסקירת המערכות התדירה ולסיכון הכרוך בביצוע בדיקת מי שפיר בשבוע ה- 22 להריון לרופא/ה גניקולוגי/ת. הרבה בריאות אפי