אווסטין וקרישיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/07/2019 | 15:29 | מאת: לימור

שלום, אני לאחר ניתוח הוצאת השחלות, הרחם, צוואר הרחם, האומנטום, וחלק מהצפק. מכיוון שנשארו מעט גרורות , אני מתחילה כימותרפיה בקרוב, והרופאים אמרו לי לברר בעניין הבא: אני סובלת מקרישיות יתר מאוד מורכבת, וכן מ - apla. מאז הניתוח עברתי מאספירין לקלקסן, ויתכן שבקרוב אקבל קסרלטו. (לא היה מעולם פרפור פרוזדורים ושום אירוע של קריש דם). האם במצב כזה , עם כל קרישיות היתר שלי, אוכל לקחת גם אוגוסטין שעלולה לגרום לאירוע מוחי. מה ידוע על כל בעולם הרפואה ההמטולוגי ? תודה מראש.

12/07/2019 | 15:31 | מאת: לימור

תיקון טעות בשאלה.

תרופות אונקולוגיות כרוכות בדרך כלל בתופעות לוואי משמעותיות שנלקחות בחשבון -כאשר המחשבה שתועלת גוברת על הסיכון. לציין שסרטן בפני עצמו כרוך בקרישיות יתר. כאשר קיים סיכון גבוה לפתח קרישי דם הטיפול במדלליי דם כמו קלקסאן יכול להפחית את הסיכון.

מנהל פורום המטולוגיה