ברור המטולגי תודה מראש

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/06/2019 | 00:19 | מאת: שירלי

הי שלום. לבעלי יצא גוש בצואר ליד האוזן בבלוטת הלימפה . האזור נפוח ברוב הזמן ולפעמים הגוש נעלם כאילו לא היה.. עשינו בדיקות דם בכדוריות דם הלבנות ב3/6 יצא 8 אחרי 3 ימים זה קפץ ל 12.3 שהמקסימום אמור להיות 10.8 .. הרופאה הסבירה לנו שזה מהלחץ.. הוא נשלח לסיטי וזה התוצאות.. הודגמו בלוטות לימפה במשולש קידמי ואחרוי של צוואר כולל בסיס צוואר גדולים יותר מימין, הגדולה בנהם 34 ממ. הדגמה תקינה של היפופרינקס ופרינקס. בלוטות הרוק שמורות. עמוד אויר פתוח. מ: לימפדנופטיה צווארית. להמשך בירור המטולוגי בשאלה למחלת לימפופרוליפרטיבית. הוא עבר ביופסיה לפני שבוע בבית החולים ועוד לא חזרו אלינו. הלחץ שלנו מאוד גדול בעלי בן 31 בסהכ ואנחנו נורא מפוחדים.. גם לצין שלפני 3 שנים לאבא שלו יצא גוש באותו המקום בדיוק כמו לבעלי וזה התברר כגוש שומן (שפיר) והורידו לו את זה בניתוח. וגם לסבא אותו הדבר. .. יש לנו ממה לדאוג? הבדיקות דם מסומנות על משהו רע(סרטן)? מה אומר בסיטי? לפי הרופאת משפחה יכול להיות שהוא יצטרך הקרנות וכו.

הבדיקה החשובה היא ביופסיה ויש חהמתין לתשובה. לציין כי על מנת לשלול מחלה המטולוגית כמו לימפומה יש לבצע ביופסיה כירורגית ולא מספיקה ביופסיית מחט. על תוצאות הביופסיה ניתן להחליט אם יש צורך בטיפול ואיזה.

מנהל פורום המטולוגיה