פענוח בדיקות דם- אנמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/05/2019 | 10:43 | מאת: גלעד

שלום רב בן 42 סובל מחולשה וסחרחורות, יש לציין ירידה של 19 קילו ממשקלי מ 83 ל 64 לפני כשנתיים וזאת בתווך של שנה,כתוצאה של שילוב פעילות גופנית ודיאטה ללא מחלות רקע ידועות משמעותיות למעט אבנים בכליות. בשל אנמיה בוצע מספר בדיקות נוספות בקופ"ח מכבי לבירור כדלהלן: RBC-Red Blood Cells - 4 WBC-Leucocytes - 4 הומוגולובין -12 המוטוקרט - 37.9 MCH - 30 MCV - 95 14.3 - MPV 252 -Transferrin 18- Transferrin Saturation 31.7-MCHCM.Cell Hb cont 13.8-RDWRed DistriWidth 139-Platelets 51.2-Neutrophils % 31.6-Lymphocytes % 9.1-Monocytes % 6.8-Eosinophils % 1.3-Basophils % 2.03-Neutrophils # 1.25-Lymphocytes # 0.36-Monocytes # 0.27-Eosinophils # 0.05-Basophils # פרטין- 65 חומצה פולית - 8.5 ברזל - 62 בי 12 - 210 יש לציין שהמדדים הקשורים לאנמיה: כדוריות אדמות,לבנות והמוגלבין נמצאים בטווח הזה קרוב ל 3 שנים. באיזה סוג אנמיה לדעתך מדובר? האם יכול להיות קשור לדימום כולשהו למשל בקיבה? שאלה נוספת האם פעילות ספורטיבית עצימה מאוד וירידה דרסטית במשקל יוכל לדעתך להיות השפעה על המדדים הקשורים לאנמיה? תודה

מדובר באנמיה קלה. אין חסר ברזל משמעותי המעיד על דימום. אין חסר בויטמינים. יכולות להיות סיבות שונות כמו מחלה דלקתית, בעיה כליתית ועוד.. במידה ולרופא המשפחה אין הסבר, ניתן לפנות לבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה