השפעת תרופת eliquis על בלוטת התריס.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/04/2019 | 11:53 | מאת: מוטי

שלום: אני לאחר החלפת מסתם ,לפני 5 שנים וטופלתי עם קומדין,לפני כ5 חדשים הרופא המליץ על איליקויס 5 מג פעמיים ביום. בבדיקת בלוטת התריס לפני החלפת התרופה מדד tsh היה 8.47 ואילו השבוע בבדיקת דם tsh עלה ל16.7. האם התרופה החדשה גורמת לזה. כמו כן אני מרגיש עייפות רבה , יובש בפה ובעיניים. אני מטופל . בקרדילוג.2.5 מג ליום,פרוקור 100 מג ליום אוקסר + 50 מג פעם ביום,אליקויס 5 מג פעמיים ביום וליפיטור 10מג פעם ביום ,אודה לך מאוד על תשובה ממצה

לא ידוע לי על קשר בין טיפול באלקוויס לבלוטת התריס. לגבי בעיות הקשורות לבלוטת התריס יש לפנות לאנדוקרינולוג.

מנהל פורום המטולוגיה