IGA, מיאלומה, המטולוגיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/03/2019 | 17:19 | מאת: דני

שלום אני בן 47. מזה כחצי שנה קצת חולשה. בבדיקת רופא לא נמצא משהו חריג. בדיקות דם מקיפות לפני 3 חודשים תקינות פרט ל IGA מעט מוגבר iga = 418 ( הנורמה 70-350 ).*** igg =1474 תקין igm= 140 תקין הרופא אמר שנחכה 3 חודשים ונחזור על הבדיקות. ביצעתי אתמול בדיקות דם עדכניות: כימיה כולל אלקטרוליטים הכל תקין. קלציום = 9.8 בילירובין מעט גבוה 1.75 TOTAL DIRECT 0.52 גלובולין 2.9 פרוטאין 7.6 CRP תקין מתחת ל 0.1 בדיקת שתן תקינה ספירת הדם תקינה דומה לעבר המוגלובין 13.4 MCV = 89 PLT 290 WBC= 7 נוטרופילים 57.6 לימפוציטים 28.2 מונוציטים 7.8 אחוז איזונופלים 4.5 בזופילים 0.5 נבדקו היום שוב גם אימונוגלובולינים IGA = 398 ( הנורמה עד 350 ) IGG=1380 IGM=132 אודה על עזרתך. ה IGA קצת מעל הנורמה 398 אבל מעט ירד לעומת לפני 3 חודשים כשהיה 418. בבדיקות IGA לפני כ 8 שנים התוצאה היתה 310 תקין. האם העובדה שה IGA מעט הנורמה מהווה סימן סיכון לבעיה המטולוגית כגון מיאלומה? זה דורש המשך בירור? איזה ומתי? או היות ועברו 3 חודשים וזה לא עלה עוד אז זה לא מטריד? תודה רבה!!!

רמת IgA גבוהה אך לא באופן מדמעותי ולכן הסיכוי כי מדובר במיאלומה נמוך. במיאלומה קיים חלבון חד שבטי ועל כן על מנת לשלול מיאלומה יש לבמע בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים.

מנהל פורום המטולוגיה