שאלה דחופה - פנצטוניה ותסמונת מיאלודיספלסטית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/11/2018 | 15:00 | מאת: אלין

שלום דר'גוטויימן. מדובר באישה בת 66 עד לפני 3 שבועות אנרגטית ופעילה ועובדת משרה מלאה. לפני כ - 4 שבועות התחילה לסבול מחם גבוה. לפני 3 שבועות אושפזה בבית חולים לברור. האבחנות הנ"ל הן האבחנות שנקבעו. אבל החום לא יורד, כמויות אדירות של אנטיביוטיקות לא משפעיות.נשלל זיהום/חיידק לפני כשבוע קיבלה עירוי דם אחריו הרגשיה טוב (יחסית), יממה אחר כך החום חזר ולא יורד מאז. מנסים להוריד אך החום חוזר בתוך שעתיים - שלוש. האישה שתיפקדה לפני שבועיים מוגדרתבמצב קשה מאוד, מקבלת חמצן, והמצב מדרדר כל יום. מכאן מספר שאלות: 1. אילו מקורות חום שלא נבדקו יכולים להיות? 2. לאיזה רופא לחוות דעת שניה ניתן לפנות/ התמחויות של רופאים? והאם תוכלי להמליץ על שם ספציפי 3.מה תוכלים לייעץ במצב זה. מה ניתן לעשות? תודה על תשובתך!

תסמונת מיאלודיספלסטית אינה גורמת לחום. האבחנה המבדלת לחום ממושך היא מגוונת וכוללת זיהומים, מחלות דלקתיות, גידולים, תגובה לתרופות ועוד.. בנוכחות פאנציטופניה כדאי גם לחשוב על תסמונת המופאגוציטית. לצורך אבחנה של חום ממושך ללא מקור יש לפנות לרופא פנימאי.

מנהל פורום המטולוגיה