טחול מוגדל, ירידה במשקל, חולשה כללית, המוגלובין נמוך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/11/2018 | 17:32 | מאת: דוד

שלום רב, גבר בן 80 סובל מטחול מוגדל באופן משמעותי, ירידה במשקל, הזעות לילה וחולשה כללית בשנה האחרונה. לפני שנתיים עבר ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי הגס. במשך שנתיים לפחות (עוד לפני הניתוח) סובל מהמוגלובין נמוך (בין 7-9). ההמטולוגית אצלה הוא מטופל מודאגת לגבי המצב שלו אך בית החולים התעלם ממצבו לחלוטין ולאחר כמה ימי אשפוז שחרר אותו ללא טיפול. הוא עבר ביופסיית מח עצם ופט סיטי שלא נתנו תשובה חד משמעית. האם ישנה בדיקה נוספת שיכולה לסייע באבחון המחלה ממנה הוא סובל?

הממצאים בהחלט יכולים להתאים למחלה המטולוגית ראשונית אך הטווח רחב. קרוב לוודאי שהמטולוג שמכיר את המקרה ובעיקר את תוצאות מח העצם יכול לתת תשובה יותר מדוייקת.

מנהל פורום המטולוגיה