פענוח בדיקת מח עצם לחוצה מאוד

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/10/2018 | 07:39 | מאת: God

שלום רב, אני בת 57 ברקע צנתור לבהי מטופלת כרוני בכדורים מדללי דם ולחץ דם. במעקב של ספירת דם. החל משנת 2017 התחילה לי הפרשה מוגברת בשתן של אלבומין מערכים של 200 עד היום לערכים של 3.5 גרם ליממה באיסוף. לאור ספירת הדם האחרונה שהדגימה כמות מןפרשת של חלבון הופניתי ל us כליות תקין לגמרי. ערכי ספירת הדם של תפקודי הכליות תקינים כולל קריאטינין, אלבומין, סידן, קלצים פרוטאין טוטאל וכו. נשלחתי לאיסוף חדש כולל בנס גונס שהדגים lambada free lc ללא ערכים במספרים (בפורומים אני רואה שיש טווחים ואצלי לא היה כתוב) וכתוב שרמת האלבומין גבוה ורוב חלבוני הנסיןב נכחו. Iga בנורמה,igm בנורמה ואילו igg מתחת לנורמה 490 שהערך התקין מתחיל ב 530. גלובלין גמא 7.9.שהערך הרצוי 11.1 ואלפא 1 5.1 שהערך הרצוי 4.9 ומצויין חלבוני המצב החריף. גלובלין אלפא 2 18 שהערך הרצוי ממספר רב של אנשים הבנתי שמיאלומה כרוכה במספר גבוה מאוד של אחד הגלובלינים. לבירור למיאלומה נשלחתי לflc קאפא בנורמה למבדה 70 והיחס נמוך כלפי מטה 0.19 בבדיקת מח עצם: אספירציה ללא ריבוי תאי פלסמה אך מה שמוזר.. ששביופסיה הופיעה אוכלוסיה של קאפא בכלל... איך זה יתכן? על מה מעיד? אשמח להרגעה. תודה

על מנת לאבחן מיאלומה נפוצה יש לראות במח העצם, באספירציה או ביופסיה כ10 אחוז תאי פלסמה או יותר. קשה לענות לגבי המקרה הספציפי בלי לראות את על התוצאות.

מנהל פורום המטולוגיה