עירוי ברזל לפני לידה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/09/2018 | 10:55 | מאת: גלית

שלום ד"ר אודית, בהנחה והמצב מצריך זאת, 1- כמה זמן לפני לידה נהוג לקבל מנות עירוי ? 2-כמה מנות מקבלים ובאיזה תדירות ? אחת לשבוע? 3- באיזה סוג עירוי משתמשים ? ברור לי שזה תלוי במטופלת, בנסיבות וכו' אבל חשוב לי להבין פחות או יותר את ה"נורמה" בפרוצדורה כזאת. תודה וחג שמח !

במהלך הריון ניתן לקבל עירויי ברזל לטיפול באנמיה של חסר ברזל. בדרך כלל מדובר במספר עירויים בודדים ארבע-חמש אך ההחלטה תלויה במידת האנמיה. ממליצה לפנות לרופא המטפל כדי לקבל תוכנית מדוייקת.

מנהל פורום המטולוגיה