אנמיה באישה מבוגרת המלצתך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/08/2018 | 09:15 | מאת: מואגת

שלום רב, אמא שלי בת 73 לפני 3 שנים עברה התקף לב נוטלת פוסיד, אספירין, קרדיולוג, תרופות ללחץ דם ולהורדת כולסטרול. בבדיקת דם אחרונה ההמוגלובין 11.9 השינויים ההמוגלובין לאורך תקופה הם כאלה: ינואר 2016 - 13 אוגוסט 2016- 12.4 דצמבר 2017- 12.1 אפריל 2018- 12.1 אוגוסט 2018- 11.9, בנוסף Mchc 30.9, היפו % 10 האם לדעתך יש סיבה לדאגה מירידה הדרגתית כזו ההמוגלובין ? אני מודאגת כי שמעתי על מספר מקרים שכתוצאה מאנמיה קלה יחסית התגלה גידול סרטני במעי. על איזה בדיקות נוספות היית ממליצה? ושאלה נוספת, האם יתכן שבגלל ששתתה שתי כוסות מים לפני הבדיקה הדם כאילו נמהל ולכן ההמוגלובין נראה נמוך יותר מאפשר אם היתה שותה כמות פחותה? אודה לך על תשובתך ואשמח ל כוונתך אם יש לבצע בדיקות נוספות לברור

מדובר הערכים כמעט תקינים של המוגלובין ולא נראה שמדובר בירידה משמעותית אך דרוש מעקב. לירידה בהמוגלובין סיבות רבות, אחת הסיבות השכיחות היא חסר ברזל. במידה ויש עדות לחסר ברזל יש לבדוק את מערכת העיכול בשאלה האם יש ממצא הגורם לאיבוד ברזל. סיבה אפשרית במקרים אילו היא גידול.

מנהל פורום המטולוגיה