יעוץ בבקשה בנוגע להרגשה לא טובה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/08/2018 | 20:48 | מאת: יוני

שלום רב מזה תקופה של כשנה אני חש שלא בטוב, חולשה ,עייפות, מתקשה להתרכז, תופעות עצביות כמו קפיצות שרירים,עקצוצים ,נמלולים כאב גב תחתון וגם בחיבור של הישבן, כאבים בכפות הרגליים ועייפות מאוד גדולה ברגליים ועוד. בדיקות דם תקינות סך הכל, אבל יש ירידה במדדים מבדיקה לבדיקה, שמתי לב שסך הכל הפריטין תקין, היה פעם אחת שירד גם מעבר לנורמה, ובגלל זה אני לוקח ברזל,ומולטי ויטמין, עכשיו אם אני לא לוקח ברזל וויטמין הפריטין יורד, אם אני לוקח זה עולה, יש לי גם שלשולים ושתן מוקצף מאוד וכהה. מידי פעם דימום מהאף ומהגרון עם ליחות. סי טי ריאות תקין. בדיקת תפקודי נשימה תקין. קולונסקופיה תקין, גסטרו סקופיה בקע קטן, ולוקח אומפרודקס בגלל דלקת קטנה בחיבור של המעי הדק. בדיקות שתן תקין. בדיקת צואה תקינה. לאחרונה כאבי עצמות מאוד חזקים. מה לדעתכם זה יכול להיות ומה צריך לעשות? שאלה נוספת האם לדעתך זה שאני לוקח ברזל ומולטי ויטמין, במידה ויש בעיה המטולוגית זה עלול להפריע לאבחן את זה? שמתי לב כשאני לוקח את זה אין נמלולים מרגיש יותר טוב וכאילו חוזר לעצמי... אשמח מאוד לחוות דעתך.

לרב נטילת ברזל לא תפריע אם יש בעיה המטולוגית, אך רצוי להימנע מנטילת ברזל אם אין אבחנה של חסר ברזל על פי ערכי הפריטין, ברזל וטרנספרין.

מנהל פורום המטולוגיה