חריגות בחלק מהערכים בספירת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

31/07/2018 | 12:44 | מאת: בת 37

שלום, אני בת 37. מאובחנת עם אולצרטיב קוליטיס. בדיקות דם במהלך השנים תקינות למעט: מחסור בחומצה פולית ובבי 12. ובספירת דם MCHC נמוך. היתר תקין. לפני חצי שנה הצלחתי לייצב סוף סוף מדדים של חומצה פולית ובי 12 ואז גם MCHC עלה לנורמה. ההתייצבות הצליחה כי התחלתי לקחת תוסף תזונה שמכיל אבקה של פירות וירקות ביחד עם תוספים תזונתיים. כיוון שאכילה של פירות וירקות טריים גורמת לי שלשול. בבדיקת דם אתמול חומצה פולית ובי 12 במצב מצויין אבל יש חריגות מהנורמה בחלק מהערכים בספירת הדם. אני חוששת שמינון יחסית גבוה של ויטמין E בתוסף התזונה גרם לכך. במיוחד כאשר לא בטוח שיש איזון אצלי בין ויטמין E לK. ויש לקחת בחשבון גם שהתרופות שאני נוטלת (אסאקול ורפאסל) עלולות לגרום לדילול דם. יוצא שאני צורכת 150%מהקצובה היומית המומלצת (כ17מ"ג) של ויטמין E רק מתוסף התזונה, ומקבלת בנוסף גם הרבה ויטמין E מהתזונה הרגילה שלי. אז השאלה שלי : מה דעתך על החריגות בתוצאות ספירת הדם? האם יש לחשוד באמת בעודף ויטמין E כגורם לחריגות? או שיש סיבות אפשריות אחרות שיש לבדוק? מצ"ב קובץ עם תוצאות ספירת הדם. תודה רבה

31/07/2018 | 12:48 | מאת: בת 37

לא בטוחה שהקובץ צורף אז העתקתי רק את הערכים בהם היו חריגות: שם הבדיקה תוצאה 4.19 M/ul RBC 30.9 g/dl MCHC 97.6 fL MCV 11.2 HYPO % 14.3 fL MPV

הערך המשמעותי ביותר במקרה שלך הוא ההמוגלובין ואותו לא ציינת.

31/07/2018 | 15:07 | מאת: בת 37

ההומגלובין בבדיקה היה g/dl 12.7 אמנם בנורמה אך הכי נמוך שהיה לי מזה לפחות שנתיים

בהקשר של מחלת מעי חשוב לוודא שהמוגלובין תקין ולא חסר ברזל, חומצה פולית וB12. כיוון שהמוגלובין תקין, אין משמעות ליתר הממצאים שהצגת בספירת הדם וקרוב לוודאי שאין בעיה המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה