חום סבפיברילי יותר משלושה חודשים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/05/2018 | 16:21 | מאת: א

שלום, אני סובלת מחום שנע בין 36.6 עד 38 במשך יותר מ3 חודשים אחרונים. לפני מספר חודשים היו לי כאבים בירך ובדיקת מיפוי עצם הראתה קליטה קטנה שבעקבותיה עשיתי mri שהראה שינויים קלים בלשד העצם שהאורתופד אמר שזה שום דבר. עשיתי בדיקות דם שלא הראו תוצאות חריגות פרט לCRP שהיה 13 וירד ל6 בבדיקה האחרונה. עברתי ct חזה בטן ואגן שיצא תקין פרט לעובדה שהיה שינויים ניווניים במפרק האגן שהרופאת משפחה אמרה שזה כלום. בנוסף גם יש לי מדי פעם שלשולים בצבע צהוב ובכללי צואה צהובה שזה משהו חדש שלא היה לי עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה וגם בדיקות צואה ללא ממצאים. אני מאוד מיואשת כי אני מרגישה עייפה וחולשה וכל הזמן מודאגת מהעובדה שהחום גבוה ולא מוצאים סיבה לכך האם יש לך המלצה לבדיקות נוספות שניתן לעשות? או הסבר ממה יכול לנבוע חום ממושך זה? תודה רבה על התשובה

קשה לענות בלי להכיר את המקרה לעומק. חום ממושך ( מעל 38) יכול לנבוע מסיבות רבות כמו זיהום, מחלה דלקתית, תרופות וגידולים. מבחינה המטולוגית כדאי לוודא שספירת הדם וערכי הLDH תקינים. במידה ויש חשד למחלה המטולוגית ניתן לבצע בדיקת מח עצם. בירור חום ממושך מבוצע לרב ע"י הרופא המטפל ולעיתים במסגרת אישפוז במחלקה פנימית.

מנהל פורום המטולוגיה