מיאלומה נפוצה - הדרדרות?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/05/2018 | 12:01 | מאת: מלין

"חגגתי" לפני חודש בר מצווה למיאלומה הנפוצה...... בשנים הראשונות קיבלתי ארדיה, הקרנות על עמ"ש עקב גידול, דקסמאטאזון. לאחרונה שוב מתחיל לטפס ה-IGA והגיע ל-1400. שאר הבדיקות תקינות המוגלובין - 14.5, כאבי צלעות נוראיים המדירים שינה מעיניי. הרופא המטפל חושב שהגיע העת לקבל טיפול. חושב על וולקייד. אני נגד כל טיפול - מניסיון קשה שעברתי עם הארדיה והדקדאמטזון. מה יקרה אם לא אקבל כל טיפול - מניחה בצד לרגע את כאבי הצלעות - האם מצבי יכול להדרדר ? מבקשת דעתך. תודה

כאשר יש מיאלומה נפוצה פעילה הגורמת לפגיעה בשלד זה יכול להחמיר ולגרום לשברים למשל. סיבוכים נוספים: פגיעה כלייתית, עליה בסידן, ירידה בהמוגלובין ועוד.. לכן כאשר המיאלומה מתחילה מתחילה "להפריע" חשוב לטפל.

מנהל פורום המטולוגיה