חוות דעת המטולוג קריוגלובולינמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/12/2017 | 12:13 | מאת: אבי

שלום, אני מבקש הסבר לתשובת רופא שקיבלה אימי: מדובר על קריוגלובולינמיה, איני משוכנע לגמרי שאכן מדובר על TYPE 2, לא מתאים ל POEMS SYND. בבדיקת פט סיטי אחרונה לא נמצאה עדות ללימפאדנותפיה . ממליץ לחזור על ביופסיית מח עצם,מכיוון שאם תמצא אוכלוסיה קלונלית של לימפוציטים או תאי פלסמה ניתן יהיה לשקול טיפול ב RITUXIMAB. אודה לפירוש. מה זה POEM SYND?,מה זה אוכלוסיה קלונאלית? תודה מראש.

סינדרום POEMS הוא סינדרום הקשור לאוכלוסיה לא תקינה של תאי פלסמה, התוצאה היא פגיעה באיברים שונים, בעיקר במערכת העצבים-נוירופתיה פריפרית. אוכלוסיה קלונלית היא אוכלוסיה אחידה, חד שבטית, גידולית של תאים.

05/12/2017 | 11:40 | מאת: אבי

תודה על תשובתך, האם הרופא חושד שיש לאימי תסמונת POEMS וזה לא אופייני ל TYPE 2? או שתסמונת POEMS אופיינית ל TYPE 2 ואין לאימי את המאפיינים האלו?. האם אוכלוסיה חד שבטית של לימפוציטים או תאי פלסמה במיח עצם היא תוצאה של קריוגלובולינמיה , האם היא לא קיימת במצב תקין? שוב, תודה רבה.

מנהל פורום המטולוגיה