פריטין מאוד גבוה אחרי עירוי פרינג'קט

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/02/2017 | 11:40 | מאת: רינת

שלום דר. בעקבות המוגלובין נמוך כמה שנים, ברזל נמוך ופריטין מתחת ל-8, המליצה המטולוגית על עירוי פירנג'קט 1,000 מ"ג. (קושי ספיגה של 200 מ"ג ברזל ליום בכדורים). אחרי שבוע מהעירוי, עלה הפריטין ל 401, הברזל ל-69, טרנספרין 231, והמוגלובין 12. האם אני במצב של הרעלת ברזל? אני ממש מבוהלת. תודה על כל תשובה.

אין מדובר בהרעלה, פשוט הבדיקה נלקחה סמוך לעירוי. כיוון שהמולוגבין תקין סימן שיש תגובה טובה לטיפול. לציין כי לא נראה שיש צורך בעירויים נוספים הקרוב.

מנהל פורום המטולוגיה