ניתוח vsd

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

17/12/2003 | 21:26 | מאת: שירי

פרופ' וידנה היקר שלום רב קודם כל בהצלחה בניהול הפורום החדש. בני בן החודשיים נולד עם חור גדול בין החדרים ועושה רושם כי יצטרך לעבור ניתוח לסגור אותו. הוא מטופל כרגע בשניידר ע"י פרופ' בלידן ונאמר לי שבמידת הצורך אתה תבצע את הניתוח. כרגע אין שום סימנים של אי ספיקה והילד עולה יפה במשקל ולכן הרופאים חוששים שיש לחץ על הריאות. בימים הקרובים יוחלט האם יש צורך בצינטור לריאות על מנת לראות את אמת הלחץ בהן. מה הסיכוי שבגיל כזה הנזק לריאות הוא כבר בילתי הפיך? האם תוכל לספר לי קצת על הניתוח הזה. כמה שעות זה לוקח? כמה זמן מונשמים אחריו? כמה זמן מאושפזים? מה הטיפול אחרי הניתוח? תודה מראש שירי

18/12/2003 | 14:38 | מאת: פרופ' ברנרדו וידנה

שירי שלום, תודה על איחוליך. ללא כל ספק בנך נמצא בידים הטובות ביותר לטפול כעת. אני מופתע מהידע הרב שיש לך בנושא. בד"כ מום מולד כזה, אינו גורם לסיבוכים ריאתיים בלתי הפיכים בחודשים הראושנים של החיים. אך, ללא כל ספק, מכון לב ילדים יחליט סופית על מועד הנתוח כדי למנוע כל התפתחות לרעה. הנתוח הוא נתוח בלב פתוח. אורך הנתוח כ- 4-5 שעות, בד"כ הילדים מונשמים במשך 2-3 שעות, תלוי בלחץ הריאתי. הטפול לאחר הנתוח ניתן ע"י הקרדיולוגים כאשר לאחר תקופה מסוימת מורידים את רוב התרופות שמקבלים בהתחלה. אשמח לענות על כל שאלה נוספת שתהיה לכם בעתיד. בברכה, פרופ' ב. וידנה

19/12/2003 | 14:15 | מאת: שירי

פרופ' יקר תודה על התשובות המפורטות. האם ידוע לך אם במקום כל שהוא בעולם עושים את הניתוח הזה בצינתור בלי צורך בניתוח לב פתוח. תודה רבה

26/12/2003 | 20:06 | מאת: שרית

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה