חשוב..!

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

17/10/2011 | 22:34 | מאת: רואן

ערב טוב.. אני בת 19 שלחתי לכם קודם בעייה שלי ועכשיו יש לי עוד שתי שאלות ממש חשובות , * אני עברתי ניתוח לב לתיקון מום מולד ASD עם תיקון חיבור ורידי ריאה ...:- 1. לפני הניתוח הייתי שוכחת או במדויק יותר לא הייתי בטוחה כשאני עושה דבר מסוים אני אסביר את זה בדוגמא כי לא יודעת איך להסביר את זה ...למשל בעבודה כשאני חותמת למרות שהוא כותב לי הפעולה נקלטה אני חוזרת שוב ושוב ועוד כמה זמן חוזרת לזכור קשה לי לזכור ממש הרגשה מוזרה לא בדיוק שוכחת שוכחת לא יודעת איך לתרגם או למשל במבחן כשאני מסמנת תשובה לוקחת זמן ארוך יחסית כשאני עוברת לאחר אני אסתכל כן סימנתי שלוש כן זה שלוש ואז אעבור ...אני בטוחה שזה לא נורמלי מקווה שהבנתם אותי נראה לי שחסר ויטמין או מהשהוא כי זה לא חלף אחרי הניתוח !!! מה לעשות ממש זה נותן לי להתבייש .. 2. יש לי ניתוח בפה ( הורדת שן למקומה ) כלומר ניתוח לא קל עם הרדמה ... ואני צריכה אישור מבית החולים שאני יכולה לעבור ניתוח זה בגלל הלב , למרות שבדיקות הלב שלי תקינות אבל אני מה זה מפחדת , מפחדת שזה יגרום ללב להפסיק לעבוד או שישפיע האם אני יכולה לעבור אם תוצאות הבדיקות טובות ?? האם זה מספיק כי לקחת סיכון ?!! תודה מראש

18/10/2011 | 13:26 | מאת: ד"ר ארז שרוני

רואן, 1. שינויים כפי שאת מתארת מוכרים לאחר ניתוח לב - בד"כ חולפים מאליהם אולם ראוי להיועץ בקרדיולוג מטפל בעיקר אם מפריעים לתיפקוד. 2.לפני כל פרוצדורה חודרנית לאחר ניתוח לב ראוי להיועץ (לא רק בדיקות) ולקבל הנחיות מפורטות לגבי המותר והאסור. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה