האם צריך ניתוח להחלפת מסתם?

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/09/2011 | 21:42 | מאת: רינת

אני בת 55 עם בעיה מסתמית. התיעצנו עם 2 קרדיולוגים האם לבצע ניתוח החלפת מסתם עכשיו או אח"כ (נאמר לנו שלא ניתן לתיקון ע"י בלון). מבחינה סימפטומטית: כושר פיזי ירוד אך ללא קוצר נשימה. היו אירועי התעלפויות מספר פעמים ב 10 שנים האחרונות (בתדירות של כפעם ב 4-5 חודשים) הקרדיולוג הראשון ממליץ על ניתוח מיידי בשיקול עיקרי של לחץ ריאתי היכול לגרום לנזק בלתי הפיך. הקרדיולוג השני ממליץ לחכות בשיקול עיקרי שהיצרות בשטח 1.4 סמ"ר אינה מצריכה ניתוח מיידי. כמו כן הוא מעלה את השאלה האם הלחץ הריאתי נגרם מהמסתם מכיוון שהיצרות בשטח 1.4 לא אמורה לגרום ללחץ ברמה זו. מצ"ב תוצאות בדיקת TEE אודה לך רבות אם תוכל להרחיב בשיקולים לכאן או לכאן. 1) מסתם מיטראלי: היצרות בינונית – שטח 1.4 סמ"ר לפי P1/2; מפל מנוחה ;17/11 ממ"כ בדופק 70 ול"ד סיסטולי 90 ממ"כ; התאלות העלים, הסתיידות קלה של הטבעת. עיבוי המנגנון התת-מיטראלי; ככל שניתן להתרשם הקומיסורות לא מאוחות. אי ספיקה מיטראלית בינונית (סילון אקסצנטרי – פונה פוסטרולטרלית) 2) אי ספיקה טריקוספידלית קלה-בינונית עם טבעת 35 מ"מ ועלים עדינים; 3) שאר המסתמים תקינים. 4) תפקוד טוב של חדרי הלב. החדר הימני מורחב, ללא עדות ל-ASD; 5) הרחבה בינונית של פרוזדור שמאל (50 מ"מ), ללא קרישים או "עשן" 6) לחץ ריאתי 40+RAP. 7) טרשת קלה של האאורטה ללא מרכיבים ניידים.

15/09/2011 | 00:29 | מאת: ד"ר ארז שרוני

רינת, 1. ירידה תיפקודית - כלומר סימפטומטולוגיה - גם בנוכחות היצרות בינונית = הטויה לניתוח. 2. אנו יודעים שהיצרות בינונית + אי ספיקה בינונית יודעים לתת תמונה משולבת שסכומה עולה על תרומתו של כל אחד בנפרד. 3. אם רוצים להיום בטוחים יותר - אקו במאמץ ייתן תשובה סופית, לא בטוח שיעשו לאור עובדת הסימפטומים ויל"ד ראתי כבסיס. 4.נראה כניתוח. 5.קשה לקבל החלטות נבונות על סמך מידע ברשת חוזר וממליץ , ולמרות המצויין לעייל, לדבוק בקרדיולוג המטפל והעוקב - הוא זה שמכיר את המקרה בצורה הטובה ביותר. 6. ליותר אינפורמציה - 03-9376701 ימית , לקביעת פגישה. בברכה, ד"ר ארז שרוני

15/09/2011 | 10:24 | מאת: רינת

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה